Sālītas sēnes “No meža pa taisno uz svētku galda”

Man šo recepti ieteica kāds kungs, kas dievina doties uz mežu sēņot. Viņš regulāri atrada vislabākās sēņošanas vietas, tādēļ mājās parasti nesa sēnes spaiņiem.

Mūsu redakcija nolēma padalīties ar jums ar kādu lielisku sēņu marinēšanas metodi.

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 1 kg vārītu sēņu (pēc izvēles, taču tieši šī recepte vislabāk garšos ar gailenēm vai jebkurām baltajām sēnēm)
  • 25-30 g sāls
  • 4-5 ķiploku daiviņas
  • diļļu buntīte (ne pārāk liela)
  • 2-3 lauru lapas
  • 1 tējkarote melno piparu graudiņu
  • 3 – 4 upeņu krūmu lapu

Pagatavošanas gaitu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment