Saldā šokolādes desa – tautā saukta kā “Saldā brunete”

Kurš gan nezina, kā garšo saldā šokolādes desa jeb tautā zināmā “Saldā brunete”? Protams, ka to zina teju visi, jo tā taču ir visizteiktākā bērnības garša, vai ne tā? 

Mūsu redakcija nolēma padalīties ar saldās desas recepti, lai arī jūs varētu pagatavot to brīžos, kad visvairāk gribas ko gardu.

Sastāvdaļas:

● 600 g cepumu (jebkādu parasto cepumu bez glazūras un pildījumiem, lieliski der “Selgas” cepumi)
● 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera (atkarīgs no tā, cik “šokolādīgu” vēlaties saldo desu)
● 150 ml piena
● 180-200 g sviesta
● 8 ēdamkarotes cukura (mūsu ieteikums unikālam aromātam pievienot arī šķipsniņu vaniļas cukura)

Pagatavošana:

  1. Pāris cepumiņus salauziet mazos gabaliņos, bet pārējos smalki sadrupiniet (to var darīt, ieliekot cepumus maisiņā un sadauzot, piemēram, ar virtuves rulli).
  2. Kakao pulveri samaisiet kopā ar cukuru.
  3. Sviestu izkausējiet siltā pienā, pievienojiet klāt kakao pulveri, kas iepriekš sajaukts kopā ar cukuru. Katliņu karsējiet uz nelielas uguns, kamēr izkūst viss cukurs (ņemiet vērā, ka to nedrīkst uzvārīt!).
  4. Cepumus samaisiet kopā ar kakao maisījumu – viendabīgā, lipīgā un biezā masā.
  5. No masas izveidojiet desu, ietiniet pārtikas plēvē un lieciet ledusskapī uz 6 stundām.

Pēc norādītā laika ņemiet saldo desu ārā no ledusskapja un baudiet gardo našķi!

Avots

COMMENTS

  • <cite class="fn">Annija</cite>

    Ai, kā garšo! Kopš bērnības šis deserts ir mans vismīļākais, paldies redakcijai par atgādinājumu. Varu pašērot arī savu jauninājumu: man nepatīk, ja tie cepumi ir kraukšķīgi, tādēļ es parasti iemērcu tos stiprā kafijas un konjaka maisījumā ( parasti izvēlos šo konjaku: http://www.vynoteka.lv/landy-cognac-vs-07-l-konjakas, kam ir ļoti smalks aromāts), līdzīgs princips tiramisu kūkai, kad cepums pēc pāris sekundēm iesūc vajadzīgo šķidrumu. Beigu beigās sanāk maiga, mīksta un galvu reibinošā ( jautrā 🙂 brunete. Lai visiem labi garšo!

Leave a Comment