Šajā valstī ieviesīs ”lokdaunu”, taču ne dēļ Covid-19; lūk, kas apdraud cilvēkus!

Indijas Augstākā tiesa ir aicinājusi ieviest piesārņojuma “lokdaunu” valsts galvaspilsētā Deli, lai pasargātu iedzīvotājus no toksiskā smoga, vēsta “Euronews”.

Gaisa kvalitāte Indijas galvaspilsētā pēdējo nedēļu laikā ir krasi pasliktinājusies un varas iestādēm ir lūgts izdot pavēli apturēt visus nebūtiskos ceļojumus un slēgt klātienes darba vietas.

Jau vairāk kā nedēļu Deli skolas ir slēgtas, tādējādi pasargājot bērnus no piesārņotā gaisa ieelpošanas, raksta jauns.lv

Lasi vēl: Pāvels Globa pačukst, kurām zodiaka zīmēm nākamajā nedēļā gaidāma GADA veiksmīgākā nedēļa

Deli ir viena no pasaules vispiesārņotākajām pilsētām, kur 20 miljonus iedzīvotāju papildina kaitīgas rūpniecības un transportlīdzekļu emisijas, kā arī lauksaimniecības ugunsgrēku dūmi.

Galvaspilsētas mērs Arvinds Keirivals medijiem paziņojis, ka viņa valdība izskatīs tiesas ierosinājumu pēc apspriešanās ar ieinteresētajām personām. “Piesārņojuma “lokdauns” nekad agrāk nav ticis ieviests. Tas būs ekstrēms solis,” viņš piebilda.

Tāpat Keirivals sacīja, ka būvniecības darbi tiks apturēti uz četrām dienām, lai samazinātu izmešu daudzumu plašās, atklātās vietās.

Arī slimnīcas arvien vairāk ziņo par pacientiem, kuri nonākuši aprūpē elpceļu traucējumu dēļ. “Katru dienu mēs uzņemam 12-14 pacientus, lielākoties naktī, kad elpošanas problēmas radījušas miega traucējumus un paniku,” vietējiem medijiem stāstīja “Apollo” slimnīcas pārstāvis.

Deli valdība jau gadiem ilgi ir solījusi sakopt pilsētas gaisu, taču, neskatoties uz Augstākās tiesas aizliegumu dedzināt lauksaimniecības atkritumus galvaspilsētas kaimiņu pilsētās, kas ir galvenais piesārņojuma radītājs ik ziemu, tūkstošiem zemnieku joprojām dedzina savus laukus.

Šī gada sākumā Deli tika atklāts pirmais “smoga tornis”, kurā ir 40 milzīgi ventilatori, kas caur filtriem izsūknē 1000 kubikmetru gaisa sekundē. Iekārta 1,7 miljonu eiro vērtībā uz pusi samazina kaitīgo daļiņu skaitu gaisā, bet tikai viena kvadrātmetra rādiusā.

COMMENTS

Leave a Comment