Rīsu sacepums ar šķiņķi un trīs veidu sieru. Fiksā maltīte


Kad nav laika ilgi stāvēt pie plīts, talkā nāk visdažādāko sacepumu receptes. Tu būtība ir vienkārša: visas sastāvdaļas pirms likšanas cepeškrāsnī sajauc vai liek kārtām. Šoreiz piedāvājam gardu rīsu sacepumu ar šķiņķi un sieru.

Sastāvdaļas
Četras tases vārītu rīsu
100 g rīvētas mocarellas
100 g šķiņķa, sagriezta mazos kubiņos
1 rīvēts burkāns
2 ēdamkarotes sīki sakapātu pētersīļu
2 olas
1 tase piena
150 g krēmsiera
1 tase rīvēta parmezāna
sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana
1. Bļodā sajauc rīsus, mocarellu, šķiņķi, burkānus un pētersīļus.

2. Cepamo formu ieziež ar eļļu.

3. Sablendē olas, pienu, krēmsieru, rīvēto sieru, sāli un piparus.

4. Pārlej rīsus un cep iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes vai kamēr veidojas zeltaina garoziņa.

Kā redzi, viss ir tik vienkārši, ka pat bērni tiks galā ar šī sacepuma pagatavošanu, kamēr tu atgriezies no darba. Šādi sacepumi ir kā pica: sastāvdaļas vari variēt, liekot klāt to, kas labāk garšo. Piemēram, rīsus var aizstāt ar kartupeļiem vai griķiem, šķiņķi ar sautētu cūkgaļu vai vistas gaļu.

Leave a Comment