Rīgā notiek Erasmus+ projekta “OpenU” pirmais politikas dialogs

Pirmdien, 2019. gada 8. jūlijā, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) organizē politikas dialoga sanāksmi Erasmus+ projekta OpenU/BLOOM (Online Pedagogical resources for European Universities) ietvaros.

Projektā OpenU plānots izveidot inovatīvu Eiropas platformu (hub) BLOOM, kas atbalstīs kombinētu mācīšanos gan klātienē, gan virtuālā vidē, sekmēs mobilitāti un attīstīs augstākās izglītības institūciju tīklošanos, izmantojot esošos resursus un sekmējot tālāku Eiropas augstākās izglītības digitalizāciju.

Projekta vadošais partneris ir Parīzes Sorbonas Universitāte 1, kopumā projektā ir 21 partneris – universitātes, ministrijas, aģentūras, tīkli un citas institūcijas. Rīgā tiekas projekta OpenU politikas grupas partneri no Beļģijas Flāmu kopienas Izglītības ministrijas, Spānijas un Francijas Izglītības un zinātnes ministrijām, Vācijas Izglītības un zinātnes ministrija (pārstāv Vācijas akadēmiskās apmaiņas dienests DAAD), Eiropas Universitāšu fonds (EUF), EADTU, Eiropas studentu organizācija, kā arī Latvijas augstskolu un ministrijas pārstāvji.

Katrs politikas grupas dalībnieks projekta ietvaros organizē vienu politikas dialoga semināru par projekta tēmu atbilstoši aktualitātei valstī. IZM darbojas politikas grupā (Policy Cluster), kurā politikas dialoga tēma ir politikas izstrāde digitalizācijas jomā, ņemot vērā sākto darbu pie nākamā perioda Izglītības attīstības pamatnostādnēm. Politikas dialogs Rīgā dos kopēju ieguldījums projektā un rekomendāciju izstrādē līdzīgām augstākās izglītības sistēmām.

Šobrīd tiek izstrādāta arī projekta mājaslapa.

Leave a Comment