Renault un Coscharis Group uzsākuši sadarbību, lai Nigērijā ražotu un izplatītu Renault transportlīdzekļus

• Coscharis Group rūpīnca uzsāks Renault Logan un Renault Duster ražošanu un, sākot no 2019. gada oktobra, valstī izplatīs transportlīdzekļus caur savu tirdzniecības tīklu.

• Ar 18% tirgus daļu Renault ir vadošais ražotājs Āfrikā.

Buloņa-Bijankūra un Lagosa – 2019. gada 22. jūlijs – Renault un Coscharis Group 18. jūlijā atzīmēja ciešas sadarbības uzsākšanu, tajā skaitā – transportlīdzekļu ražošanu un izplatīšanu Nigērijā.

Sākot ar 2019. gada oktobri, Renault Logan un Renault Duster modeļus montēs esošajā Coscharis montāžas rūpnīcā Lagosā. Renault Kwid un Renault Oroch importēs no Brazīlijas. Šos četrus modeļus Nigērijā izplatīs caur Coscharis Motors tirdzniecības tīklu.

“Nigērija, kuras iedzīvotāju skaits pārsniedz 200 miljonus, ir stratēģiska Āfrikas valsts, kurā Renault vēlas paplašināt savu ietekmi. Coscharis Group is nozīmīgs dalībnieks automašīnu (transportlīdzekļu) montāžas un izplatīšanas jomās. Pateicoties viņu zināšanām un pieredzei, kā arī mūsu produktiem, kas pielāgoti vietējo iedzīvotāju vajadzībām, mēs nekavējoties spēsim reaģēt uz klientu prasībām Nigērijā,” apgalvo Fabriss Kambolivs (Fabrice Cambolive), Renault Āfrikas, Vidējo Autrumu, Indijas un Klusā okeāna reģionā vecākais viceprezidents un priekšsēdētājs.

Ar 18% tirgus daļu Renault ir vadošais ražotājs Āfrikas kontinentā. Renault 2018. gadā Āfrikā pārdeva vairāk nekā 216 000 transportīdzekļu. Vislielākie pārdošanas apjomi šobrīd ir Marokā, Alžīrijā, Dienvidāfrikas Republikā un Ēģiptē. Grupas mērķis ir saglabāt vadošo pozīciju šajās valstīs un reaģēt uz strauji augošo sabiedrības vidējā slāņa pieprasījumu tādās valstīs kā Nigērija.

Jauno sadarbību komentē Coscharis Group prezidents/izpilddirektors Dr. Kosmas Maduka (Cosmas Maduka): “Šī sadarbība ir kārtējais lieliskais iniciatīvas piemērs mūsu organizācijā, par ko jāpateicas vienai no mūsu filiālēm – Coscharis Motors, kas pierādīja, ka ir galvenais spēlētājs automobiļu industrijā Nigērijā. Mums ir prieks, ka tik slavens zīmols kā Renault uzticēja mums viņus pārstāvēt šajā valstī. Tas ir vēl viens solis mūsu organizācijas attīstībā, kas palīdzēs gūt arvien lielākus panākumus.’’

Saskaņā ar Maduka teikto, šī sadarbība ļaus vēl vairāk iepriecināt mūsu lojālos kā arī topošos klientus, nodrošinot tiem krietni lielāku izvēli un izdevīgākus piedāvājumus. “Izmantojot tādu iespēju kā šī, mēs esam apņēmušies paplašināt mūsu dīleru centru skaitu, jo tā ir stratēģiska iespēja sniegt mūsu lojālajiem klientiem spējīgus un kvalitatīvus automobiļu modeļus par pieejamu cenu’’.

Par Coscharis Group

Coscharis Group, kas dibināta 1977. gadā, ir nigēriešu konglomerāts, kas darbojas dažādos ekonomikas segmentos, tajā skaitā autobūve, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, loģistika, lauksaimniecība, ēdieni un dzērieni, īpašumi, veselība un citi, pārstāvot globāli atzītus un ikoniskus zīmolus Nigērijā. Grupai ir filiāles visā Nigērijā, kā arī trīs Rietumāfrikas valstīs. Šobrīd tai ir automobiļu pārdošanas un apkalpošanas centri visās Nigērijas ģeopolitiskajās zonās, tajā skaitā pieci centri tikai Lagosā, kas ir Nigērijas ekonomiskais kodols.

Coscharis Motors Assembly Ltd (CMAL), kas dibināts 2014. gadā, uzsāka transportlīdzekļu ražošanu, lai atbalstītu Nigērijas autobūves industrijas izaugsmi, un pirmā automobiļu partija no konveijera noripoja 2015. gada novembrī.

Par Renault

Renault ražo automašīnas kopš 1898. gada. Šobrīd tā ir starptautiska multizīmolu apvienība, kas 2018. gadā 134 valstīs pārdevusi gandrīz 3,9 miljonus automobiļu, tai ir 36 ražotnes un 12 700 tirdzniecības vietas, kurās strādā vairāk nekā 180 000 cilvēku.

Lai risinātu nākotnes svarīgākos tehnoloģiskos izaicinājumus un tajā pašā laikā turpinātu tiekties uz peļņu nesošu izaugsmes stratēģiju, Renault koncentrējas uz paplašināšanos starptautiskā mērogā. Līdz šim brīdim grupa balstās uz tās piecu zīmolu sinerģiju (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine and LADA), elektriskajiem automobiļiem un unikālo aliansi ar Nissan un Mitsubishi Motors. Ar F1 komandu, kas pilnībā pieder Renault un kopš 2016. gada piedalās Formula 1 Pasaules čempionātā, zīmols ir iesaistīts autosportā. Tā ir ideāla vide inovācijām un informatīvai izglītošanai.

Leave a Comment