Receptes pret kuņģa čūlu. Tējas, uzlējumi, izvilkumi


Tautas medicīna iesaka šādas fitoreceptes pret kuņģa čūlu.

* Sajauc pa 2 ēdamkarotēm altejas sakni, lakricas sakni, ārstniecības tauksaknes sakni un 1 ēdamkaroti struteņu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm karsta ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 2–3 glāzēm dienā pusstundu pirms ēšanas. Novārījums normalizē kuņģa sekrēciju, stimulē reģenerācijas procesus, mazina sāpes. Ārstēšanās kurss – 3–4 nedēļas.

* Pa 2 ēdamkarotēm sajauc fenheļa augļus, altejas saknes, kumelītes un lakricas saknes. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm karsta ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Dzer siltu vakarā pa 1 glāzei. Novārījumam ir izteikta pretiekaisuma un pretspazmu iedarbība, tas normalizē zarnu trakta darbību.

* Sajauc pa 2 ēdamkarotēm fenheļa augļus un kumelītes un 4 ēdamkarotes liepu ziedu. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, nostādina, līdz atdziest, tad izkāš. Dzer siltu pa 1–3 glāzēm
tukšā dūšā kā pretiekaisuma un pretspazmu līdzekli.

* Sajauc 1 ēdamkaroti struteņu, pa 2 ēdamkarotēm pelašķus, kumelītes un asinszāli. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, nostādina, līdz uzlējums atdzisis, tad izkāš. Dzer pa 2–3 glāzēm dienā pirms ēšanas, ja ir grēmas vai skābas atraugas.

* Sajauc pa 2 ēdamkarotēm linsēklas, altejas sakni, ganu plikstiņu un baldriāna saknes. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm verdoša ūdens, nostādina un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes no rīta un vakarā tukšā dūšā pret aizcietējumu un zarnu sāpēm.

* Sajauc pa 2 ēdamkarotēm čemuru augstiņu, asinszāļu, kumelīšu, piparmētru lapas un zaķpēdiņas. Maisījumu aplej ar 3 glāzēm karsta ūdens, vāra 20 minūtes, tad atdzesē un izkāš. Dzer pa 1/4 glāzes no rīta un vakarā 40 minūtes pirms ēšanas. Novārījumam ir trofiska, pretiekaisumu iedarbība, to lieto pret ilgstoši nedzīstošām čūlām.

COMMENTS

Leave a Comment