Rebeka Koha kļūst par četrkārtēju Eiropas junioru čempioni svarcelšanā

No 20. līdz 27.oktobrim Polijas pilsētā Zamoščā notiek Eiropas junioru un U-23 čempionāts svarcelšanā, kurā pēdējās sacensības U20 ieskaitē aizvadīja 2018. gada Eiropas čempione, divkārtējā pasaules junioru čempione, līdzšinējā trīskārtējā Eiropas junioru čempione un Ventspils olimpiskās vienības sportiste Rebeka Koha, kura izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru.

Rebeka Koha šoreiz startēja svara kategorijā līdz 63 kilogramiem, kurā tika pieteiktas 14 svarcēlājas. Pirms sacensībām izveidoja svarcēlāju reitingu, vadoties no kilogramu summas, kuru attiecīgā sportiste eventuāli varētu pacelt. Ceturtā vecākā dalībniece Rebeka Koha (20) pirms sava pēdējā junioru čempionāta orientējās uz 225 kg summu un kotējās kā galvenā pretendente uz zeltu. Latvietes galvenās konkurentes bija turciete Nuraja Leventa (210) un rumāniete Marija Grigoriu (205).

Raušanā Rebeka sāka, kad visas konkurentes savus piegājienus jau bija veikušas. Rebeka Koha bija sekmīga pirmajos divos mēģinājumos (95, 100 kg), bet trešo piegājienu neveica. Ventspilniece izvirzījās līderpozīcijā, par astoņiem kilogramiem apsteidzot minēto turcieti.

Grūšanas disciplīnā ventspilniece pacēla 115 un 120 kg, bet pēdējo mēģinājumu neveica. Tuvākā konkurente summā tika apsteigta par 13 kilogramiem. Rebeka Koha – četrkārtējā Eiropas junioru čempione!

Kā jau ziņots, jūlija pasaules junioru čempionātā Rebeka Koha pārliecinoši izcīnīja pirmo vietu 58 kilogramos, tuvāko konkurenti apsteidzot par 21 kilogramu. Pirms tam arī pieaugušo Eiropas čempionātā sagrāva pretinieces, paceļot par 29 kilogramiem vairāk nekā tuvākā sekotāja.

Artjoms Griščenko startējot svara kategorijā līdz 69 kilogramiem, raušanā pacēla 120 kilogramus smagu stieni, kamēr grūšanā pārvarēja 145 kilogramus, kas summā deva 265 kilogramus un 11.vietu.

Ritvars Suharevs un Armands Mežinskis startēs svara kategorijā līdz 85 kilogramiem un starts paredzēts 24.oktobrī plkst. 19:30 pēc Latvijas laika.

Lai sekmētu augstas klases sportistu rezultātu izaugsmi, Ventspils pilsētas pašvaldība atbalsta augstas klases sportistu sagatavošanas programmu, kurā iekļauti 32 sportisti, piešķirot Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumu 85 000 euro apmērā. Šīs programmas nozīmīgumu pierāda Ventspils atbalstīto sportistu dalība Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošinātas sporta bāzes un sniegts cits finansiālais un organizatoriskais atbalsts.

Apsveicam Rebeku ar gūtajiem panākumiem un pateicamies treneriem Eduardam Andruškēvičam un Viktoram Šcerbatiham par ieguldīto darbu!

Leave a Comment