Radošā darbnīca ar mākslinieci Elīnu Titāni dubultizstādē “Grafiskās struktūras”

Izstāžu telpā “room9”

“Free Riga” iniciatīvas ēkā “D27” (Dzirnavu ielā 27, Rīgā / 2. stāvā)

Elīna Titāne ir māksliniece, kura Latvijā pazīstama ir ar saviem keramikas darbiem, kuri atsauc atmiņā kādas dabā sastaptas formas: augus, ķērpjus, sūnas, sēnes, koraļļus, skriemeļus u.tml. Šie darbi top meditatīvā procesā, ko autore ir izkopusi kā savu autortehniku.

Ceturtdien, 25. februārī, pl. 18:00 izstāžu telpā “room 9” Elīna Titāne vadīs radošo keramikas darbnīcu. Tajā ikvienam interesentam būs iespēja pieredzēt keramikas materiālu un mākslinieces vadībā izgatavot dekoratīvu vai funkcionālu objektu, kuram piemīt īpašs efekts – skaņa. Ieeja pasākumā bez maksas.

Elīna Titāne plašākai auditorijai ir zināma kā keramiķe, kuras darbi drīzāk ir jādēvē par tēlniecību un ar keramikas jomu tos saista vien izmantotais materiāls. Materiālā iemiesoto tēmu un tēlu loks saistās ar biomorfām, no dabas patapinātām formām. Elīnas Titānes zīmējumi varētu būt šobrīd mazāk zināmā viņas daiļrades fasete, taču ārpus Latvijas viņas mākslā grafika iet rokrokā ar tēlniecību.

“room9” ir izstāžu telpa, kas atrodas D27 ēkā Dzirnavu ielā 27 – “Free Riga” iniciatīvas radītā platformā Rīgas pilsētvidē, kas ļauj satikties neapsaimniekotām teritorijām un ēkām ar kultūras produktu radītājiem. D27 ir radošs strops, komūna, kultūras ekosistēma, kurā kultūras darbinieki dzīvo, strādā un rada iespēju ikvienam interesentam saskarties ar mākslas procesu tā notikšanas brīdī.

Izstāde “Grafiskās struktūras” februārim izstāžu telpā “room9” skatāma katru dienu no 12.00 līdz 20.00 līdz 9. februārim. Tajā Elīnas Titānes skulpturālie darbi un lielformāta zīmējumi iet rokrokā ar grafikām, ko mākslinieki radījuši visai specifiskas politiskās struktūras ietvaros 20. gs. 2. pusē. Izstāde centrējas ap grafikas mediju tā vēsturiskajā izpausmē kā arī laikmetīgajā, starpdisciplinārajā formā.

Ieeja izstādē bez maksas.

Izstāde top sadarbībā ar biedrību “Grafikas Kamera”, finansiālais atbalstītājs – Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Leave a Comment