Pret osteohondrozi, holesterīnu, radikulītu. Tautas recepšu izlase

Tautas medicīnas receptes lieliski noder gan dažādu slimību profilaksei, gan veselības nostiprināšanai un pat ārstēšanai. Izmēģini dažas no tām!

Pret osteohondrozi
* Visu seleriju – saknes, kātus un lapas (saknei jābūt vismaz 1,5 cm diametrā) – rūpīgi nomazgā, samaļ gaļas maļamajā mašīnā un izspiež sulu. Lieto pa 2 ēdamkarotēm 3 reizes dienā pirms ēšanas. Atlikušo masu izmanto kompresei (pirms tās uzlikšanas sāpošā vieta jāieziež ar augu eļļu). Uzlikto masu apsedz ar blīvu audumu un apsien ar vilnas lakatu vai šalli. Tur kompresi ne mazāk kā stundu.

Pret stīvumu locītavās
* Dadža sakni nomazgā, izžāvē un sasmalcina pulverī. Ēdamkaroti pulvera izšķīdina glāzē auksta ūdens. Lieto pa desertkarotei pusstundu pirms ēšanas 2 reizes dienā.

Pret radikulītu
* Sarkano rožu ziedlapiņas nostādina spirtā. Rožu ziedlapiņu skaitam, spirta daudzumam tējkarotēs un nostādināšanas dienām jābūt vienādam (piemēram, 10 ziedlapiņas, 10 tējkarotes spirta, 10 dienas nostādina). Ar iegūto izvilkumu ierīvē sāpošās vietas.

Pret holecistītu
* Desmit apiņu rogas aplej ar glāzi ūdens, 15 minūtes vāra, tad izkāš. Lieto pa 40 pilieniem 3–4 reizes dienā.

Holesterīna līmeņa pazemināšanai
* Gaļas maļamajā mašīnā sasmalcina 100 g vilkābeles augļu. Iegūto masu aplej ar puslitru degvīna un 8 dienas nostādina. Lieto pa 30–40 pilieniem 3 reizes dienā.

Asinsvadu attīrīšanai
* Saberž 1 kg dzērveņu un 100 g ķiploku, samaisa un uz 12 stundām noliek tumšā vietā nostāvēties. Pēc tam pievieno 0,5 kg medus, samaisa un vēlreiz noliek tumšā, vēsā vietā (var ledusskapī) uz 2 nedēļām. Lieto pa ēdamkarotei pusstundu pirms ēšanas.

Leave a Comment