Populārais dabas fotogrāfs Jānis Zilvers atklāj, kā sagatavoties pārgājienam

Foto

Latvijas vasaru var baudīt nu vēl pavisam neilgu brīdi, tāpēc ir īstais mirklis veltīt laiku sev un doties pie dabas. Uzsākot Huawei kampaņu “Undiscovered”, dabas fotogrāfs Jānis Zilvers devās izpētīt vairākas Latvijas neatklātās vietas, un, noslēdzot savu piedzīvojumu, vēlas dalīties pāris vērtīgos padomos, lai palīdzētu efektīvi sagatavoties pārgājienam.

“Pirms doties ceļā, ļoti svarīgs ir pats sagatavošanās process. Parasti iepriekš izpētu vietas, kur citi uzņēmuši skaistas bildes, lai rastu iedvesmu galamērķim. Latvijā ko tādu atrast ir grūtāk, jo ir vēl tik daudz neatklātu vietu,” stāsta Jānis. Gadījumos, kad brauciena maršrutu izplānot ir grūtāk, Jānis iesaka izpētīt tūristu iecienītākos galamērķus: “Ja nevaru izlemt, kur doties, meklēju lielākos tūrisma objektus un sāku pētīt visas mazās vietas, kas ir tā apkārtnē – izvēlos galveno mērķi un piemeklēju klāt vairākus mazākus mērķus.” Lai vēl sīkāk iepazītos ar konkrētās pilsētas vai reģiona apskates vietām, fotogrāfs aicina neaizmirst arī par tūrisma informācijas centru darbību.

Tikpat svarīgi pirms došanās ceļā ir mugursomā salikt pirmās nepieciešamības lietas. Jānis uzskata, ka, plānojot īsāku pārgājiena maršrutu, nevajag aizrauties un ņemt līdzi daudz mantu: “Manā mugursomā noteikti varēs atrast papīra karti – tā ir nezūdoša vērtība. Lai iemūžinātu visu piedzīvoto un redzēto, noteikti jāņem līdzi telefons ar labu kameru, pirms tam pārliecinoties, ka tas ir pilnībā uzlādēts. Ļoti svarīgi ir parūpēties par savu labsajūtu un veselību, tāpēc noteikti jāizvēlas ērti apavi un jāpaņem līdzi ūdens. Visbeidzot – jāizpēta, kādi laikapstākļi tiek solīti, un attiecīgi jāpaķer līdzi lietusmētelis vai galvassega.”

Iedrošinot doties ārā un baudīt pēdējās vasaras dienas, Jānis uzskaita arī pāris lietas, kuras katram no mums vēl jāpaspēj realizēt: “Domāju, ka katram noteikti jāaizbrauc uz kādu purvu vai pie kāda ezera, un jāsagaida tur saullēkts, jo tas ir kaut kas neaprakstāms. Tāpat noteikti jādodas uz mežu atrast kādu sēni un jāļaujas ūdens priekiem, dodoties laivu braucienā.” Fotogrāfs iesaka aizmirst par populārākajām upēm un doties uz kādu mazāk pazīstamu vietu, taču, ja sirds kāro braucienu pa Gauju, Jānis iesaka to darīt tad, kad tūristu sezona beigusies, piemēram, septembrī.

*Iepazīstot Latvijas neatklātās vietas, Jānis visus savus piedzīvojumus iemūžināja ar Huawei P30 Pro viedtālruni, kas ir aprīkots ar četrkāršo Leica kameras sistēmu un ietver 40 MP aizmugurējo kameru, 20 MP platleņķa kameru, 8 MP telefoto kameru ar pieckāršo optisko palielinājumu, kā arī 32 MP priekšējo kameru.

“Undisovered Latvia” kampaņas mērķis ir aicināt atklāt vēl neiepazītas vietas mūsu pašu mājās, Latvijā, kā arī mudināt ikvienu fotografēšanas entuziastu parādīt savu talantu un piedalīties mobilās fotogrāfijas konkursā Huawei InFocus Awards 2019. Plašāka informācija par konkursu pieejama Huawei mājaslapā: https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/lv/

*Ceļojuma laikā uzņemtos fotoattēlus var apskatīt Jāņa Zilvera Instagram profilā: https://www.instagram.com/janiszilvers/

Leave a Comment