Popkorns ar rožūdeni. Neparasta iecienītā našķa recepte


Gandrīz katrs zina popkornu, un gandrīz katram tas garšo kā ideāla uzkoda kinoteātrī vai arī gadatirgū. Gards, tomēr patiesībā vienmēr tas pats. Pamēģiniet kaut ko jaunu! Šeit atradīsiet mazliet eksotisku variantu, lai savām garšas kārpiņām sagādātu jaunas sajūtas.

Sastāvdaļas
4 porcijām:
2–3 ēdamkarotes pārtikas eļļas
50 g kukurūzas
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote rožūdens
Rožu ziedlapiņas pēc vēlmes

Pagatavošana
1. Katliņā vai arī dziļā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Ieber kukurūzas graudus, lai tie vienmērīgi nosegtu katliņa dibenu. Katliņam uzliek vāku. Gaida, līdz sāk sprāgt pirmie graudi. Katliņu laiku pa laikam sakrata. Apmēram pēc 2 minūtēm to noņem no plīts un pagaida, līdz pārsprāguši pēdējie graudi.

2. Uz pannas uzber cukuru un maisot sakarsē. Pievieno rožūdeni. Popkornu ieber pannā un sajauc ar rožu sīrupu. Tad to liek porciju trauciņos un pasniedz.

3. Pēc patikas dekorē ar rožu ziedlapiņām.

Leave a Comment