Policistiskas olnīcas – simptomi un ārstēšanas ieteikumi!

wdwe

Sieviete savas dzīves laikā saskaras ar ļoti daudzām izmaiņām organismā, sākot ar dzimumnobriešanu līdz pat menopauzei. Katra sieviete piedzīvo arī izmaiņas svarā, figūrā, sejas kontūrās. Diemžēl ir arī citas izmaiņas, kas ar sievieti var notikt pēkšņi, radot ļoti daudz problemātisku seku…

Policistisku olnīcu sindroms (PCOS) ir viena no šādām negaidītajām izmaiņām. Šim stāvoklim ir pāris simptomi, kurus būtu ieteicams pamanīt uzreiz. Protams, ir daudz veidu, kā šo sindromu ārstēt. Mēs iesakām palūkoties uz kādas sievietes stāstu un to, kā viņa izcīnīja savu veselību.

Kas ir PCOS?

Tā ir sieviešu endokrīnās sistēmas hroniska saslimšana, kuru izraisa androgēnu (vīrīešu pazīmju izraisošu) hormonu veidošanās sievietēm.

Slimība, kas atkarīga no ģenētiskā materiāla un apkārtējās vides. Ļoti bieži šo slimību ir ļoti grūti diagnosticēt. Daži zinātnieki saista šo sindromu arī ar insulīna līmeņa paaugstināšanos organismā. Dažādās pasaules malās ar šo kaiti sirgst vidēji 2 – 20% sieviešu vecumā no 18 līdz 44 gadiem.

Lai uzzinātu, kādi ir PCOS simptomi, šķir nākamo lapu

Leave a Comment