Pirms un pēc: kā vienas dienas laikā pilnībā pārvērst vienkāršu terasi

Terase gan ballītēm, gan mierpilniem vakariem

Ieva Buka, IKEA dizainere, kas iekārtoja šo terasi, skaidro būtiskākos izaicinājumus: “Olgas terasei ir piecstūra formas plānojums, kas nozīmē, ka es nevaru izmantot tikai mēbeles ar taisna leņķa stūriem un vajadzēja meklēt neierastus iekārtojuma risinājumus. Mājas saimniekiem ir daudz draugu, tāpēc šajā ierobežota izmēra platībā bija jāieplāno iespējami daudz sēdvietu, tajā pašā laikā paredzot iespēju terasi pielāgot arī ikdienas pasēdēšanai divatā.” Lai risinātu šos izaicinājumus, dizainere iekārtojumā izmantoja lietošanai ārā paredzētus moduļu dīvānus, saliekamo galdu un sienas paneļus ar soliem no ÄPPLARÖ kolekcijas. Galds var tikt pielāgots trīs dažādos izmēros, un ap to var sasēsties līdz pat desmit cilvēkiem, savukārt solos ir iestrādātas mantu glabātuves, kur salikt spilvenus un pledus, kad tie netiek izmantoti.

Lai būtu ērti pagatavot un pasniegt ballītes uzkodas, uz terases novietots arī neliels āra virtuves galdiņš – tajā ir vieta trauku glabāšanai, pakaramais dvieļiem vai plediem, turklāt to var izmantot kā ērtu papildu virsmu blakus grilam.

Moderns stils un eksotiski akcenti

Terases iekārtojumam Ieva Buka ir izvēlējusies moderno stilu, tumša koka mēbeles, kas piestāv terases koka margām. Krāsainie Āfrikas stila tekstilizstrādājumi no ÖVERALLT īpašās kolekcijas, kā arī eksotiski augi terasei piešķir svaigu un interesantu izskatu.

Vienā terases stūrī atrodas vecs āra kamīns, ko mājas saimnieki neplāno izmantot uguns kurināšanai. Tāpēc IKEA dizainere to pārvērta par dekoru, saliekot tajā sveces un lukturus, kas izskatās stilīgi, palīdz radīt romantisku noskaņu un ir drošāki nekā atvērta uguns.

“Esmu ļoti priecīga par terases iekārtojumu – tās stils pilnībā atbilst manai gaumei un man patīk praktiskās detaļas. Drīzumā plānojam rīkot sālsmaizes ballīti, un es jau zinu, ka šī būs ideāla vieta, kur pavadīt laiku kopā ar draugiem. Turklāt es nojaušu, ka šī būs mūsu iecienītākā vieta vasarās,” Olga dalās iespaidos par pārvērtību rezultātu.

Leave a Comment