Pirmā pusgada pārbaužu rezultātā OIK kopējais apjoms samazināts par aptuveni 22 miljoniem EUR

Būtiski norādīt, ka visiem izteiktajiem brīdinājumiem vēl nav iestājies izpildes termiņš, līdz ar to brīdinājumos izteikto norādījumu neizpildes gadījumā atcelto tiesību skaits varētu palielināties.

Tāpat šogad 22 elektrostacijām veikta pārkompensācijas izvērtēšana un pieņemti 8 lēmumi saistībā ar cenas diferencēšanas koeficienta pārkompensācijas novēršanai piemērošanu saskaņā ar Ministru kabineta noteiktajām prasībām. Tāpat arī ir pieņemti 58 lēmumi par elektrostacijām noteiktā elektroenerģijas obligātā iepirkuma apjoma samazināšanu, salīdzinot plānotās un faktiski uzstādītās elektrostaciju jaudas, kas norādītas līgumā ar Publisko tirgotāju, kā rezultātā ar Ekonomikas ministrijas lēmumiem noteiktais elektroenerģijas obligātā iepirkuma apjoms kopumā samazināts par 79 328 MWh gadā.

Attiecībā uz turpmākajām pārbaudēm norādām, ka:

– tuvākās nedēļas laikā tiks apkopoti rezultāti elektrostaciju principiālo elektrisko pieslēguma shēmu atbilstības izvērtēšanai. Kā zināms, līdz šā gada 1. jūnijam elektroenerģijas ražotājiem bija jāiesniedz elektrostacijas principālās elektriskā pieslēguma shēmas, kuras iesniegušas 316 no 328 elektrostacijām, kurām bija pienākums iesniegt šo informāciju. Atgādinām, ka no šā gada 1. jūlija publiskais tirgotājs obligātā iepirkuma ietvaros no elektroenerģijas ražotājiem iepirks tikai saražotās elektroenerģijas pārpalikumu, kas atlicis pēc elektroenerģijas izlietošanas elektrostacijas darbības nodrošināšanai atbilstoši elektrostacijas principiālajai elektriskā pieslēguma shēmai;

– līdz 2019.gada 31.augustam tiks noslēgtas pārbaudes obligātā iepirkuma stacijās, kuras veic arī Valsts vides dienests, Valsts darba inspekcija, kā arī attiecīgā būvvalde, kuras piekritības teritorijā atrodas elektrostacija, izvērtēti šo pārbaužu rezultāti un pārkāpumu gadījumos izteikti brīdinājumi;

– šā gada rudenī būs apkopoti Publiskā tirgotāja 1. pusgada klātienes pārbaužu rezultāti;

– līdz 2019. gada 30. decembrim Publiskais tirgotājs pabeigs visas obligātā iepirkuma sistēmā darbojošās staciju klātienes pārbaudes.

Leave a Comment