Piena konfektes bērniem – gardas, veselīgas un no parastām sastāvdaļām

Ja gribat iepriecināt savus bērnus ar gardiem un veselīgiem saldumiem, kuriem nav pievienotas ķīmiskās krāsvielas un citas riebeklības, pagatavojiet tos mājās paši!

Mājās pagatavotas piena konfektes

Jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 100 ml piena
  • 300 g cukura

Pagatavošana:

Ņemiet dziļu katliņu ar biezu apakšu un ieberiet tajā cukuru, pa virsu lejiet pienu un nemitīgi maisiet (vēlams maisīt ar koka karoti). Masa sāks burbuļot un vārīties, turpiniet to maisīt, līdz tā kļūs bāli brūnganā krāsā. Pēc kāda laika masai jākļūst biezākai, jāsarūk apjomā, turklāt tai pāri izveidosies knapi pamanāma plēvīte, bet pašā apakšā sāks parādīties brūngani plankumi – piena cukurs ir gatavs.

Ar pagatavoto masu pildiet silikona formiņas, ja vēlaties, tad konfektēm pa vidu varat likt riekstiņus. Ļaujiet formiņām atdzist, tad izņemiet konfektes no tām.

Ja jums patīk daudz poraināks piena cukurs, tad ņemiet šādu sastāvdaļu proporciju – 100 ml piena + 300 g cukura. Konfektes apakša būs līdzena, bet augšējā daļa – poraina. Ja jums patīk daudz viendabīgākas konfektes, ņemiet 100 ml piena + 200 g cukura. Konfektes no abām pusēm būs līdzenas un gludas.

Labu apetīti!

Avots

Leave a Comment