Piektdien, 10. augustā streikos “Ryanair” piloti Zviedrijā, Beļģijā, Holandē un Vācijā

“Ryanair” darbinieku streiki sākās šī gada aprīlī, taču līdz šim lielākie protesti notikuši tieši jūlijā. Kā liecina jaunākā informācija, streiki nav beigušies un tiek plānoti aizvien jauni – tuvākais no tiem notiks jau rīt, 10. augustā. To organizēs lidsabiedrības “Ryanair” piloti Zviedrijā, Beļģijā un Holandē, kuriem pievienoties plāno arī Vācijas piloti.

10. augustā tiks organizēts 24 stundu ilgs streiks, lai protestētu pret “Ryanair” vadības nolaidību un neapmierinošo attieksmi pret personālu. Piloti vēlas panākt vienošanos par labvēlīgākiem darba apstākļiem, kas vismaz līdzinātos citu aviokompāniju personāla darba videi. Starp darbinieku sūdzībām atrodami 34 dažādi darbiniekus neapmierinoši apstākļi, kas attiecas gan uz slimības atvaļinājumu, gan lidojumu un darbinieku grafiku plānošanu.

Nesenākie streiki notikuši 3. augustā, un tie ietekmējuši 3500 pasažieru lidojumus. Paredzams, ka 10. augusta streiki ietekmēs 146 lidojumu un 25 000 pasažieru. Ja kādam ir ieplānots lidojums tieši 10. augustā, “Skycop” iesaka sekot līdzi jaunākajai informācijai par izmaiņām lidojumu grafikā un iespējamu reisu atcelšanu. Būtiski, ka Anglijas un Īrijas varas iestādes ir paziņojušas, ka pasažieriem, kuru reiss ir ticis atcelts, par to nepaziņojot 14 dienas iepriekš, ir tiesības pieprasīt kompensāciju līdz 600 EUR apmērā.

“”Ryanair” ir zemo cenu aviokompānija, taču tas nedod tiesības nenodrošināt pienācīgus darba apstākļus personālam, kas turklāt ik dienu apkalpo vienu no lielākajām aviopasažieru plūsmām Eiropā. Mēs atbalstām kvalitatīvu nodarbinātības un profesionālu uzņēmējdarbības praksi, tādēļ ceram, ka “Ryanair” drīzumā veiks izmaiņas, lai uzlabotu līdzšinējos personāla darba apstākļus. Ir tikai pašsaprotami, ka darbinieku arodbiedrības turpina streikus un cīnās par savām tiesībām uz pienācīgiem darba apstākļiem, darba samaksu, atvaļinājuma un slimības atvaļinājuma iespējām, kā arī karjeras izaugsmes iespējām. Tām nevajadzētu būt privilēģijām, bet gan zināmām un ikvienam darbiniekam pieejamām iespējam, lai spētu nodrošināt drošus un veiksmīgus lidojumus pasažieriem. “Rynair” izpilddirektoram Maiklam O’Līrijam būtu jāvērš lielāka uzmanība šiem jautājumiem un kompānijai jāpārtrauc ignorēt nebeidzamos darbinieku streikus, bet vēl jo vairāk – to iemeslus,” stāsta lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmuma “Skycop” izpilddirektors Marjus Stonkus.

Rūpējoties par aviopasažieru tiesībām un atceltajiem lidojumiem, kas rodas tieši streiku dēļ, “Skycop” ir izveidojis petīciju, kuras mērķis ir spert soli uz priekšu un rūpēties par pasažieru labklājību, veicot izmaiņas ES likumdošanas regulā EC 261/2004. “Skycop” vēlas ierosināt izmaiņas, lai iepriekš plānotu un zināmu streiku organizēšana netiktu uzskatīta par “ārkārtas apstākļiem”, atceļot un aizkavējot reisus un dodot iespēju aviokompānijām neizmaksāt pasažieriem pienākošos kompensāciju, kā tas noticis līdz šim. Plānoti streiki nav “ārkārtas apstākļi”, bet gan tāda situācija, kuru iespējams iepriekš paredzēt un tai sagatavoties. Petīcija pieejama: https://ej.uz/qis9.

Par “Skycop”:

Lidojumu kompensāciju pieprasījumu uzņēmums “Skycop” – uzņēmums, kas visā pasaulē cīnās par pasažieru tiesībām ar aviolīnijām, kas izvairās no kompensāciju izmaksāšanas par kavētiem vai atceltiem lidojumiem. Uzņēmums piedāvā ceļotājiem, kas vīlušies aviolīnijās, viegli atgūt naudu par kavētu, atceltu vai pārpildītu lidojumu, izmantojot starptautisko platformu www.skycop.com. “Skycop” profesionāļi ar vairāk nekā 10 gadu pieredzi aviācijā, tiesā un parādu pārvaldībā ir gatavi palīdzēt pasažieriem cīņā par savām tiesībām, atgūstot maksimālu kompensāciju par ciestajām neērtībām. “Skycop” pārvalda kompensāciju portfeli vairāk nekā trīs miljonu eiro vērtībā.

Leave a Comment