Pieci padomi, lai vasaras ceļojums nebeigtos ar galvassāpēm

Vasara atnāk kā atvaļinājumu, skolēnu brīvlaiku un ceļojumu laiks. Lai kur mēs plānotu ceļojumu – vai tā būtu netāla Eiropas Savienības dalībvalsts vai eksotiska valsts citā kontinentā – ir vērts ievērot pāris pamata padomus, kas padarīs Tavu ceļošanu drošāku un ērtāku.

Sagatavojoties ceļojumam laikus un plānveidīgi, Tu izvairīsies no lieka stresa, galvassāpēm un izdevumiem. Latvijas Apdrošinātāju asociācija ir apkopojusi piecus svarīgākos padomus ceļotājam sadarbībā ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu kampaņas “Ceļo droši!” ietvaros.

1. Ievāc informāciju

Pirms ceļojuma noteikti nepietiek ar biļetes iegādi un mājvietas rezervāciju. Ievāc nepieciešamo informāciju ne tikai par galamērķa apskates objektiem un izklaides iespējām, bet arī par drošības aspektiem. Ārlietu ministrijas mājas lapā noskaidro, vai uz konkrēto valsti ir droši ceļot, vai nav drošības brīdinājumu vai ierobežojumu. Ja ceļojums plānots ārpus eirozonas, noskaidro vietējās naudas un kursu un maksājuma karšu un skaidras naudas lietošanas paradumus konkrētajā valstī, piemēram, lai neaizbrauktu ceļojumā bez skaidrās naudas, bet tuvākais bankomāts izrādītos 70 km attālumā.

2. Pārbaudi dokumentus

Pārbaudi savu un pārējo ceļotāju personas dokumentu – pases, ID kartes – derīguma termiņu. Noskaidro, vai uz Tevis izvēlēto valsti ir nepieciešama vīza vai citi specifiski ceļošanas dokumenti, laikus parūpējies par tiem. Noskaidro par nepieciešamajiem dokumentiem, ja ceļosi kopā ar bērnu.

Raksta turpinājums lasāms nākamajā lapā!

Leave a Comment