Piecas pazīmes, kuras liecina par glutēna nepanesamību – jūs, visticamāk, to nemaz nezināt

2. Problēmas ar gremošanas traktu

Caureja, dedzinoša sajūta, gāzes vēderā, slikta dūša un pat vemšana – ja jūsu organisms nepanes glutēnu, tad gremošanas trakts liks jums par to manīt.

3. Hronisks vai spēcīgs nogurums

Nogurums, īpaši pēc ēšanas, var liecināt par glutēna nepanesamību. Un runa nav par ierasto nogurumu pēc labas maltīte, bet gan par spēka izsīkumu, panīkumu – tāda tipa nogurumu.

Glutēna nepanesamība var radīt hormonāla līmeņa traucējumus organismā, kas savukārt noved pie ļoti izteikta noguruma.

4. Emocionālas izmaiņas un ar to saistītās problēmas

Cilvēki, kuri ir jūtīgi pret glutēnu vai nepanes to, bieži izjūt trauksmes, uzbudināmības sajūtu, izjūt bezcerību, nepietiekošu interesi pret apkārt notiekošo, zūd enerģija, rodas krasas garastāvokļa maiņas, pēkšņas dusmas. Glutēna nepanesamības rezultātā organisms liek savām aizsargšūnām uzbrukt tam, kas savukārt var spēcīgi atspoguļoties uz nervu šūnām.

5. Ādas problēmas

Cilvēki, kuriem ir glutēna nepanesamība, var ciest no visdažādākajām ādas problēmām: ekzēmas, dermatīta, pūtītēm, pinnēm utt.

Glutēns rada problēmu uzturvielām uzsūkties organismā, kas var kavēt A vitamīna uzsūkšanos zarnu traktā. Līdzko organisms nesaņem pieteikoši daudz A vitamīna, ādas un matu veselība tiek apdraudēta.

Avots

Leave a Comment