Pēdu lutināšana: dabīgas vanniņas, skurbji, losjoni

Vidēja ilguma dzīves laikā cilvēka pēdas viņu apnes apkārt zemeslodei trīs reizes – vai vismaz tam līdzvērtīgu attālumu. Tāpēc svarīgi rūpēties, lai tās vienmēr būtu labā formā.

Noderēs dabīgas pēdu vanniņas, skrubji un losjoni.

Varžacis, tulznas, noberzumi un ieauguši nagi ir ne tikai neglīti un rada diskomfortu, bet var arī apgrūtināt piemērotu apavu iegādi. Šīs problēmas bieži ir novēršamas, un daudzi dabīgi mājas līdzekļi var tās mazināt.

Parūpējoties par čaklajām pēdām, staigāšana un citas fiziskas nodarbības būs bez sāpēm un sagādās prieku.

Ikdienas rūpes
Ierīvējiet pēdas ar šādu barojošu losjonu no rītiem un vakaros.

1. Lai pagatavotu losjonu, uzvāriet 250 ml piena, sauju piparmētru lapu un 2 ēdamkarotes svaiga rozmarīna.

2. Ļaujiet maisījumam ievilkties 15 minūtes, tad atdzesējiet un nokāsiet.

3. Sajauciet 3 pilienus piparmētru eļļas augu pienā un ielejiet aizvākojamā pudelē. To var uzglabāt ledusskapī aptuveni četras nedēļas.

Iknedēļas rituāli
• Iknedēļas pēdu skrubis noņems atlupušo ādu un padarīs pēdas atkal gludas un maigas. Sajauciet 1 ēdamkaroti mandeļu eļļas, 1 tējkaroti jūras sāls un 3 pilienus eikalipta eļļas. Dažas minūtes iemasējiet pēdās, tad rūpīgi noskalojiet. Laba ideja ir lietot pēdu skrubi pirms pedikīra.

• Varžacis var būt sāpīgas. Lai no tām izvairītos, ik pa laikam noņemiet sacietējušo ādu ar pumeka akmeni, vislabāk to darīt pēc dušas vai vannas. (Lai mīkstinātu sacietējušo ādu, pa nakti ap to apliek etiķī samērcētu vati, kas piestiprināta ar lipīgu lentu). Atmirušo ādu viegli norīvē un iemasē olīveļļu, lai āda paliktu gluda.

Nogurušas, saspringtas, sāpošas kājas
• Sāpošām pēdām palīdz pēdu masāža. Lai pagatavotu vienkāršu masāžas eļļu, sajauciet 2 ēdamkarotes mandeļu eļļas un 3 pilienus lavandas eļļas un pamasējiet pēdas ar vieglām, apļveida kustībām.

Sāciet ar pēdas apakšu un virzieties no pirkstiem uz papēdi. Var izmantot masāžas suku vai pēdu rullīti.

Leave a Comment