Pēc nedēļas Latvijā gaidāmas izmaiņas, kuras ietekmēs pilnīgi visus iedzīvotājus!

No 25.janvāra publiskās vietās varēs lietot tikai medicīniskās maskas vai ne zemākas klases kā FFP2 respiratorus bez vārsta, otrdien lēma valdība. Skolēni varēs turpināt vilkt valsts nodrošinātās auduma maskas.

Izmaiņas paredzētas iedzīvotāju maksimālai drošībai lipīgākā Covid-19 omikrona varianta izplatības situācijā.

Epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai anotācijā norādīts, ka medicīniskās sejas maskas un respiratori ir standartizēti un to efektivitātei ir starptautiski noteiktas konkrētas prasības.

Lasi vēl: Tīģeris sola bagātību: Pāvels Globa nosaucis četras zodiaka zīmes, kuras gūs panākumus 2022. gadā

Tādēļ, pareizi lietojot medicīnisko sejas masku vai respiratoru, var garantēt to efektivitāti. Savukārt auduma maskām nekādu konkrētu prasību vai standartu nav. Tādējādi auduma maskas būtu optimāli lietot situācijās, kad medicīnisko masku skaits ir ierobežots un tās nepieciešamas mediķiem. Latvijā pašlaik tādas situācijas nav.

Grozījumos paredzēts izņēmums – skolēni un izglītības nozarē strādājošie. Veselības ministrijā pamatoja, ka šāds izņēmums ir pieļaujams izglītības procesā, jo tiek lietotas augstas kvalitātes auduma maskas, kas ir speciāli iepirktas, raksta radio1.lv

Lūk, kādos gadījumos drīkstēs lietot auduma maskas – lasi tālāk

Leave a Comment