Pavļuts nāk klajā ar paziņojumu pēc aicinājuma par viņa demisiju

“Jānorāda arī uz to, ka kopš 2021. gada jūlija VM nav apstiprinājusi pacientu prioritizēšanas vadlīnijas, kā to paredz Ministru kabineta noteikumi. Šis svarīgais uzdevums ir novilcināts un vadlīniju neesamība rada vēl lielāku apgrūtinājumu Covid-19 pacientu ārstēšanā iesaistīto mediķu darbā,” pauž organizācijas pārstāvji.

Lasi vēl: CNN nosaucis piecas skaistākās vietas Eiropā – sarakstā iekļauta arī vieta no Latvijas. Uzmini kura!

LĀB arī uzskata, ka “pašlaik VM ar paziņojumu par mobilizāciju rada nevajadzīgu trauksmi iedzīvotāju un arī mediķu vidū, lai gan kopš 2020. gada pavasara nav uzrunāts vairums no speciālistiem, kuri brīvprātīgi pieteicās strādāt ar Covid-19 pacientiem. Pirms mobilizācijas sākšanas ir jāveic mērķtiecīga resursu plānošana, kā arī Covid-19 pacientu ārstēšanā iesaistīto mediķu apmācība. Tāpat nav plāna par to, kur mobilizētie speciālisti tiks nosūtīti, kritiski izsakās ārsti.

Vakcinācija ir svarīgākais Covid-19 profilakses līdzeklis, kura organizēšanai paredzētie līdzekļi ir iztērēti bez reālas atdeves no ieguldījumiem, norāda LĀB. Mediķi pauž, ka sākotnēji ģimenes ārstu darbs esot noniecināts, bet tagad kolēģi tiek vainoti visās ar vakcināciju saistītās problēmās.”

“Tāpat tā vietā, lai risinātu veselības aprūpē strādājošo darbinieku atalgojuma jautājumu, valdība visā nopietnībā diskutē par ārvalstu speciālistu piesaisti, kas vēl vairāk demotivē esošo, uz izdegšanas sliekšņa strādājošo, personālu,” pausts paziņojumā.

COMMENTS

Leave a Comment