Pavārs vēlas lai cilvēki rūpīgi izlasa šo un saprot, kurus ēdienus nav ieteicams otrreiz uzsildīt

Lielākā daļa cilvēku nezina, kā pareizi uzsildīt ēdienu. Pavāri saka, ka ne ar visiem ēdieniem to var izdarīt. Daži no tiem var sabojāt jūsu maltīti. Ir bijuši gadījumi, kad pēc atkārtotas uzsildīšanas cilvēkam bija veselības problēmas.

Kartupeļi

Pavāri saka, ka nav ieteicams atkārtoti sildīt ēdienus ar šo sastāvdaļu. Lai atklātu kartupeļu patieso garšu, kā saka, jāēd to kamēr karsts. Otrreiz uzsildot kartupeļi izžūst. Tas sabojā garšu. Cilvēki var pievienot papildus sāli un garšvielas. Tomēr sākotnējo efektu nevar panākt.

Gaļas ēdieni

Ēdiet steiku svaigi pagatavotu. Šajā gadījumā jums nevajadzētu ļaut tam pārāk atdzist. Šefpavāra prasme tiek novērtēta spējā pareizi apcept steiku, saglabājot visus aromatizējošos efektus. Kad gaļa tiek atkārtoti uzsildīta, grauzdēšana netiks saglabāta. Šajā gadījumā steiks zaudēs sulīgi rozā nokrāsu. Sula iztvaiko, un pati gaļa garšos dīvaini. Tāpēc labākais variants ir ēst steiku, tiklīdz tas tiek pasniegts.

Omlete

Lielākā daļa mājsaimnieču brokastīs gatavo olu ēdienus. Tradicionāli tā ir omlete. Viegls un gaisīgs ēdiens. Tomēr, tiklīdz to atstāj atdzist, tas nekavējoties zaudē savu formu. Omlete vienkārši “iztukšosies”. Trauka atkārtota uzsildīšana izžūs un kļūs bez garšas.

Pica

Lielākā daļa cilvēku atkārtoti uzkarsē picu, bet tā ir kļūda. Cilvēkam ne vienmēr ir laiks apēst savu porciju. Tomēr picu joprojām nevēlas izmest. Picas atkārtota uzsildīšana sabojās tās garšu. Šajā gadījumā jau žāvētās puses izžūst vēl vairāk.

Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, kad picu gatavo no plānas mīklas. Tajā pašā laikā siers, šķiet, dublējas un nekļūst tik stingrs kā sākotnēji. Šefpavāri iesaka picu uzsildīt, ja nav citas iespējas, tikai zem folijas un cepeškrāsnī. Tad viņa varēs nedaudz saglabāt sākotnējo izskatu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment