Patīkama ziņa šai iedzīvotāju grupai saistībā ar pabalstiem! ”Pabalstu maksās”

Ļaus saņemt pabalstu un strādāt, kas iepriekš bija liegts

No 1. jūlija pensijas vecumu sasniegušajām personām valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta izmaksa netiks pārtraukta, ja šie cilvēki uzsāks darba attiecības. Labklājības ministrijā norāda, ka tas uzlabos šo senioru materiālo situāciju, jo vienlaikus ar darba algu būs iespējams saņemt arī valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kas ilgtermiņā var radīt pozitīvu ietekmi uz šo cilvēku iesaisti darba tirgū, ja vien viņi paši vēlas un saskata tajā iespēju uzlabot savu materiālo situāciju.

Valdības pieņemtās izmaiņas nozīmē, ka nodarbinātības fakts vairs nebūs iemesls, lai personai pensijas vecumā tiktu pārtraukta valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta izmaksa, ja tā strādā un gūst ienākumus no algota darba. Pašlaik Ministru kabineta noteikumi nosaka: ja persona uzsākusi darba attiecības, valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta izmaksu pārtrauc ar darba attiecību uzsākšanas dienu.

Strādās un sakrās valsts pensijai

Labklājības ministrijā pastāstīja, ka šie grozījumi radīs tiešu pozitīvu ietekmi uz personām pensijas vecumā, kurām pabalsta izmaksa līdz šim tiek pārtraukta, jo persona ir nodarbināta. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras dati rāda, ka vidēji 30 personas pensijas vecumā mēnesī pabalstu nesaņem, jo atrodas darba attiecībā, raksta neatkariga.nra.lv.

Lasi vēl: Ir zināms cilvēks, kurš apstiprināts Saeimā iekšlietu ministra amatā – nu, re kā!

“Jāņem vērā, ka personām pensijas vecumā valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu piešķir tad, ja personai nav nepieciešamā apdrošināšanas stāža, lai varētu saņemt vecuma pensiju vismaz minimālajā apmērā – tātad nav vismaz 15 gadu apdrošināšanas stāža,”

skaidro Labklājības ministrijas speciālisti.

Leave a Comment