Pašvaldības atbalsts pirmsskolas bērnu ēdināšanai bērnudārzos

Atbalsts, ko Ventspils pilsētas pašvaldība, savās iespēju robežās, visa gada laikā sniedz trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kurām ir pirmskolas vecuma bērni, ir pašvaldības sniegtās atlaides par ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādēs.

Pirmsskolas izglītības iestādēs bērniem, kuri apmeklē specializētās grupiņas, ēdināšanas izdevumi, tiek segti 100% apmērā. Savukārt vispārējās grupiņās par bērniem no trūcīgām ģimenēm, vecākiem jāsedz tikai 50% no noteiktās maksas par ēdināšanu. Maznodrošināto ģimeņu bērni, kuri apmeklē vispārējās grupiņas, minētajam pakalpojumam saņem atlaidi 25% apmērā. Ja ģimene nonākusi krīzes situācijā, pamatojoties uz Sociālā dienesta atzinumu, pabalstu 25% apmērā bērna ēdināšanas izdevumu segšanai piešķir pirmsskolas izglītības iestādes vadītājs.

Trūcīgā vai maznodrošinātā statusu piešķir Ventspils pilsētas Sociālais dienests atbilstoši Ministru kabineta noteikumu un Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu regulējumam.

Svarīgi atzīmēt, ka atbalsts par bērna ēdināšanu dārziņā tiek piešķirts tikai par to periodu, par kuru ģimenei ir noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss.

2018. gadā pabalsta bērnu ēdināšanai pirmskolas izglītības iestādēs piešķiršanai no pašvaldības budžeta līdzekļiem atvēlēti 8 663 eiro, līdz šim bērnu dārziņos pašvaldības atbalstu saņēmuši 53 bērni.

Leave a Comment