Pasaules Veselības dienai veltītā konferencē diskutēs par veselības aprūpes pieejamības nodrošinājumu

Piektdien, 6.aprīlī plkst.12:00, Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvāris 19) norisināsies Pasaules Veselības dienai un Pasaules Veselības organizācijas (PVO) 70. gadadienai veltīta konference*.

Tradicionāli 7.aprīlī visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules veselības diena. Šis gads tiek aizvadīts jubilejas zīmē, atzīmējot organizācijas 70.gadadienu un uzsverot veselības aprūpes pieejamības būtisko lomu, lai ikvienam būtu pieejama stipra un spēcīga veselības sistēma, kuras centrā ir cilvēks un kuras pamats ir primārā aprūpe – kas apvieno uz vietas sniegtus pakalpojumus, veselības veicināšanu un slimību profilaksi.

Atzīmējot šo dienu, tiek organizēta konference, kuras tēma šogad ir “Pieejama veselības aprūpe – svarīgs stūrakmens ekonomiskās izaugsmes pamatiem”. Konferences laikā dalībnieki aplūkos veselības aprūpes pieejamības aspektus tādās jomās kā primārā veselības aprūpe, sirds un asinsvadu slimības, reproduktīvā veselība, psihiskās veselības aprūpe, kā arī konferences dalībnieki sniegs savu redzējumu par zāļu pieejamību, neatliekamās medicīniskās palīdzības pieejamību un rehabilitācijas pieejamību.

*Konferenci “Pieejama veselības aprūpe – svarīgs stūrakmens ekonomiskās izaugsmes pamatiem” organizē Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecību Latvijā, Veselības ministriju un Latvijas Universitāti

Leave a Comment