Par ko liecina tas, ka suns pēc ēšanas pieglaužas saimniekam?

Tie, kam mājās ir suns, zina, kāda laime ir būt suņa saimniekam. Taču bieži vien ir ļoti grūti nolasīt, ko īsti suns domā ar savām darbībām, skatieniem un sarūpētajām “dāvanām”.

Mūsu redakcija apkopojusi suņu darbības un to skaidrošanas iemeslus, kas liks mums daudz labāk izprast mūsu četrkājainos draugus.

Suņa piekļaušanās saimniekam pēc ēšanas
Brīdī, kad ir pienācis ēšanas laiks, suņi bieži vien ieņem aizsargpozīciju, jo izrāda bailes, ka ēdiens varētu tikt atņemts. Ikviens ēšanas laiks sunim rada zināmu nemieru. Ja pēc maltītes suns piespiežas pie sava saimnieka, tas nozīmē, ka suns jūtas mierīgi un droši.

Sejas, roku un kāju laizīšana
Suņi savu mīlestību izrāda ar mēles palīdzību, proti, laizot. Ja suns laiza saimniekam kājas, tas cenšas atbrīvoties no iekšējās trauksmes. Šī darbība simbolizē dzīvnieka pakļaušanos un apliecina, ka jūs esat viņa saimnieks.

Suņa skatiens
Suņi ir vienīgi dzīvnieki, kas spēj ar cilvēku sazināties ar skatiena palīdzību. Tieši tādēļ, ja suns maigi un mīlīgi skatās uz jums ar savām lielajām suņa acīm, radot jūsos mīļuma, maiguma un pat žēlsirdības jūtas – varat nešaubīties, ka šādi jūsu mīlulis izrāda jums uzticību.

Leave a Comment