Par elektroskūteriem: tie ne tikai sarežģī, bet arī atvieglo satiksmi

Jebkura lieta, kas nav reglamentēta vai nav pārdomāta līdz galam, rada sarežģījumus – RīgaTV 24 speciālizlaidumā par elektroskūteru pieaugošo popularitāti un iekļaušanos satiksmē sacīja Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks. Tomēr viņš norāda, ka elektroskūteru parādīšanās būtiski palīdz atvieglot sastrēgumu problēmu.

“Jāņem vērā, ka elektroskūteri noņem satiksmes intensitāti, jo ir mazāk mašīnu uz ielām, attiecīgi mazinās sastrēgumi un saspīlējums starp autovadītājiem arī mazinās,” elektroskūteru pozitīvos aspektus raksturo Vanks.

Viņš piekrīt, ka problēmām šajā situācijā ir likumu trūkumā. “Visā pasaulē tas ir strauji attīstījies un daudzās valstīs nav likumu, kā un kur šiem elektroskūteriem piedalīties satiksmē,” atzīst Vanks.

Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns pieļauj, ka ir jāpaiet laikam, lai sabiedrība, ceļu satiksmē sāktu pieņemt elektroskūterus, gluži tāpat kā tas noticis ar elektromobīļu integrāciju. “Arī toreiz sacīja – ārprāts, klusā nāve, kas nu būs, ko nu darīsim, bet nekas nav jādara! Viņi brauc un tas ir labi, ka brauc,” spriež Vectirāns.

Par elektroskūteru kategorizāciju ceļu satiksmes noteikumos Vectirāns pauda, ka tam pilnībā var iemērot velosipēdistam paredzētos noteikumus. “Likumā ir aprakstīta velosipēda definīcija un tas (elektroskūteris) atbilst velosipēda definīcijai, ja vien cilvēki ievēro to, ka tas nedrīkst braukt ātrāk par 25 kilometriem stundā.”

Leave a Comment