Pannā ceptie krējuma cepumi – grēks nepamēģināt

Ja arī jūs alkstat jaunu un neparastu recepšu, iesakām izmēģināt kādu no mūsu redakcijas apkopotajām. Šodien mums padomā atkal kārtējā interesantā recepte – pannā cepti cepumi.

Lai tos pagatavotu, būs nepieciešams (apmēram 20 cepumiem):

● 3 ēdamkarotes rafinētas saulespuķu eļļas
 ● 1,5 glāzes miltu
 ● 1 tējkarote cepamā pulvera
 ● 80 g cukura
 ● 3 ēdamkarotes skābā krējuma
 ● 1 ola
Pagatavošana:
  1. Atdaliet olu baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumu sakuliet kopā ar cukuru un skābo krējumu. Pielejiet klāt saulespuķu eļļu un turpiniet kult.
  2. Miltus izsijājiet kopā cepamo pulveri, iemaisiet tos mīklā, tad mīklu mīciet ar rokām, kamēr tā vairs nelips.
  3. No mīklas izrullējiet desiņu (apmēram 3-4 cm diametrā), sagrieziet 1 cm lielos gabaliņos.
  4. No mīklas veidojiet bumbiņas, tad tās saspiediet mazos plācenīšos.
  5. Ja vēlaties, veidojiet zīmējumus uz saviem cepumiem, izmantojot gaļas āmuriņu, viegli uzspiežot to.
  6. Pannu lieciet uz mazas uguns un uzkarsējiet.
  7. Cepumus lieciet sausā pannā, kur tos cepiet 3-4 minūtes. Tas jādara no katras puses, nesatraucieties, ka cepumu malas būs mīkstas – tā tam ir jābūt.
  8. Gatavos cepumus atdzesējiet, pasniedziet ar dzērieniem pēc izvēles.
  9. Tas arī viss! Lai jums labi garšo!

Leave a Comment