Pagatavojiet saviem mīluļiem sauso barību paši – ekonomiski, gardi un nekaitēs mīluļa veselībai!

Kaķiem ļoti garšo veikalā nopērkamā sausā barība, reizēm viņi no tās paliek pat pilnīgi traki. Arī saimniekiem sausā barība ir ļoti parocīga – iebērāt to kaķim bļodiņā, un pusdienas viņam ir gatavas. Nav nepieciešams lauzīt galvu par to, ko lai kaķim dod ēst šodien.

Problēma ir tajā, ka premium klases barībai, kuras sastāvā ir dzīvniekam nepieciešamie vitamīni, parasti nav visiem pa kabatai. Pilnīgi pretēja situācija ir ar pārāk lētu barību – diemžēl tajā ir tādas sastāvdaļas, kuras labāk nemaz nevajadzētu lietot uzturā. Bail pat iedomāties, no kā ir pagatavota šāda barība…

Mūsu redakcija piedāvā iespēju pagatavot sauso barību pašiem. Tas būs ļoti ekonomiski, gardi, bet pats galvenais – ļoti veselīgi.

Sausā barība kaķiem

Sausās barības pagatavošana ir pavisam vienkārša. Galvenai sastāvdaļai nav obligāti jābūt tīrai gaļai, droši varat izmantot arī blakus produktus (sirsniņas, aknas, vistu kuņģīši). Kā palīgmateriāli var būt arī milti, auzu pārslas, rīsu milti, klijas, garšaugi, dārzeņi, zivju eļļa, vitamīnu piedevas.2 (1)

Sausās barības recepte

Lieciet kopā 1 kg vistas akniņu, 300 g nesālītu krekeru, kā arī vienu pētersīļu buntīti, un tad visu sasmalciniet blenderī. Pievienojiet klāt karotīti zivju eļļas vai olīveļļu, visu samaisiet. Izklājiet masu uz cepešpannas, kurai pārklāts cepamais papīrs, vienmērīgi izlīdziniet to, un tad ar nazi izveidojiet sietiņam līdzīgu rakstu, kas palīdzēs pēcāk to daudz vieglāk sadalīt smalkākos gabalos.

Cepiet 100 grādu temperatūrā apmēram 20 minūtes. Izņemiet tos ārā no cepeškrāsns un sadaliet pa iepriekš sagrieztajām līnijām, pēcāk liekot tos atpakaļ cepeškrāsnī žāvēties vismaz vēl stundu. Ik pa laikam ieskatieties cepeškrāsnī.4 (1)

  1. Ņemiet 0,5 kg samaltu liellopu akniņu, sajauciet kopā ar 200 g rupja maluma miltiem. Gatavojiet tāpat, kā barība tika gatavota iepriekšējā punktā, tikai temperatūrai jābūt 150 grādiem.
  2. Ņemiet 0,7 kg samaltu liellopu akniņu, vienu glāzi auzu pārslu (smalko), šķipsniņu sāls, divas olas un viena ēdamkarote augu eļļas – visus samaisiet. Gatavot nepieciešams tāpat kā pirmajā punktā.
  3. Liellopu sirdis, kas attīrītas no rupjajām šķiedrām, 300 g vistas akniņu, 100 g vārītu burkānu. Visu izlaidiet cauri gaļas maļamajai mašīnai, pievienojiet klāt 2 ēdamkarotes augu eļļas, tad samaisiet. Cepiet tāpat, kā aprakstīts pirmajā punktā.

Kad būsiet pagatavojuši šo barību un sagaidījuši, kad tā pilnībā atdzisusi, ielieciet to ledusskapī. Uzglabāt šo sauso barību vienmēr nepieciešams ledusskapī, turklāt derīguma termiņš ir apmēram mēnesis.

Ik pa laikam varat pamainīt sausās barības garšu, pievienojot tai klāt vistas gaļu vai pat biezpienu. Jūsu mīlulis vienmēr būs paēdis un laimīgs!

Dalieties arī ar saviem draugiem!

Leave a Comment