Padomi, kā karstā laikā pareizi uzglabāt un pagatavot vistas gaļu

Karstā laikā priekšroka ir atkaulotai gaļai un filejai.

Karstās dienās vēlams izvēlēties atkaulotu gaļu un fileju, jo tā ir ne vien vieglāk pagatavojama, bet uzglabājas daudz labāk nekā gaļa, kurā ir kauli. Balto gaļu, to skaitā vistas gaļu, organisms pārstrādā ātrāk, savukārt sarkanās gaļas pārstrādes process ir ilgāks, kas var izraisīt smaguma sajūtu.

Gaļu ir ieteicams uzglabāt veselu un sagriezt tikai īsu brīdi pirms pagatavošanas. Tiem, kuri mēdz uzglabāt gaļu saldētā veidā, jāatceras, ka vistas gaļu nav vēlams atkausēt istabas temperatūrā, to labāk darīt ledusskapī. Gaļu, kas ir atkausēta, otrreiz saldēt vairs nedrīkst!

Vienmēr jāizvēlas kvalitatīva gaļa.

Gaļas kvalitātes noslēpums slēpjas tās ražošanā – jo rūpīgāka pieeja vistu audzēšanai un ražošanai, jo augstvērtīgāks produkts. “Ķekava” ir pirmais gaļas ražotājs Baltijā un viens no nedaudziem Eiropā, kurš ir ieviesis ražošanu bez antibiotikām, ko pircējam apliecina marķējums “Audzēts bez antibiotikām”. Šobrīd antibiotiku patēriņš “Ķekavā” ir viens no viszemākajiem Eiropas Savienībā un vienā līmenī ar tādiem kvalitātes līderiem kā Norvēģija, Islande un Zviedrija. Augstā labturība ir priekšnosacījums, kas ļauj uzņēmuma, pasargāt putnus no saslimšanas un nodrošināt īpaši kvalitatīvu gaļu. Vidēji gadā 90% putnu “Ķekavā” izaug neslimojot un bez saskares ar antibiotikām.

Leave a Comment