Okeanologs paziņo, ka cilvēkiem ir jāsagatavojas mazajam ledus laikmetam. Viss sāksies strauji

Matišovs vēlreiz norādīja, ka klimats esot ciklisks, bet tagad notiek atdzišana, nevis sasilšana. Par to liecinot klimata nelīdzsvarotība visā pasaulē: aukstas ziemas, sausums, ugunsgrēki, intensīvi nokrišņi (te gabn svarīgi piebilst, ka tieši šādu scenāriju jau vairākas desmitagdes aptapkaļ prognozēja klimata pārmaiņas pētījušie zinātnieki, norādot, ka tās ir sekas tieši planētas sasilšanai – autora piezīme).

“Mēs virzāmies uz mazo ledus laikmetu. Bet tas notiks pēc tūkstošiem gadu. Šādas izmaiņas nav manāmas cilvēka dzīvē, tikai laikmetos,” secināja zinātnieks. Vienīgais ko mēs jutīsim būs aukstās vasaras un lietains laiks.

Svarīgi gan uzsvērt, ka Krievijā tradicionāli valdījusi skepse attiecībā klimata pārmaiņu ietekmi un tas lielā mērā ir skaidrojams ar naftas industrijas lielo nozīmi Krievijas ekonomikā.

Krievijas ekonomikai nav izdevīga atteikšanās no fosilās enerģijas, attiecīgi arī tiek kultivēts pretējs viedoklis zinātnieku vienprātībai pārējā pasaulē. Jāatgādina, ka kopumā pasaulē zintānieku vidū valda teju vienprātība par klimata pārmaiņu ietemi uz planētu (un cilvēka negatīvo lomu šajā procesā)!  

Avots: news

Leave a Comment