Okeanologs paziņo, ka cilvēkiem ir jāsagatavojas mazajam ledus laikmetam. Viss sāksies strauji

Vai globālā sasilšana tiek atcelta?

Globālās sasilšanas vietā cilvēci sagaida mazs ledus laikmets, intervijā rg.ru sacīja okeanologs, Krievijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis, Krievijas Zinātņu akadēmijas Dienvidu zinātniskā centra zinātniskais direktors Genādijs Matishovs. 

Par to raksta portāls TvZvezda.ru. 

Zinātnieks sacīja, ka, ja globālās sasilšanas teorijas atbalstītājiem būtu taisnība, ledus Arktikā jau būtu izkusis.

“Pirms četriem gadiem es biju Ziemeļpolā. Ticiet man, tur nekas neliecina par globālo sasilšanu, bet gan pretēji.”

Pēc viņa teiktā, siltais periods Arktikā ir beidzies, un klimats ir pagriezies pret aukstuma ciklu. Zinātnieks atzīmēja, ka tajā pašā periodā Ziemeļameriku sedza sals, un Tuvajos Austrumos bija sniegputenis.

“Pēdējo 15 gadu laikā piemēram, Krievijas Taganrogas līcī vidēji 54 dienas gadā klāja ledus. Dienvidos tas ir neparasti augsts un tuvāk aukstumam,” piebilda Matišovs, norādot, ka jākoncentrējas uz datiem. simts gadus. Visa pasaule jūt un jutīs šīs izmaiņas laikapstākļos.’

Viņš uzsvēra, ka klimats ir ciklisks. Kā sasilšanas piemēru, līdzīgu pēdējos gados novērotajam, zinātnieks minēja situāciju 1878. gadā, kad kuģis Vega vienā sezonā pārvarēja visu Ziemeļu jūras ceļu. Aukstums būs īpaši jūtams Viduseiropā.

Zinātnieks mudināja pievērst uzmanību Antarktīdai. Viņš atzīmēja, ka tā ledus sega satur 92% no visa sauszemes ledus. Vasaras būs daudz aukstākas nekā tiek gaidīts. Ar katru gadu kļūs vēl aukstāks.

“Ja šī aukstā valstība, Antarktīda, patiešām sāk kust, tad mēs varam runāt par neparedzētu sasilšanu. Pasaules okeāna līmenis paaugstināsies par sešdesmit metriem,” viņš brīdināja.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment