Notiks bezmaksas veselīga uztura lekcijas un meistarklase

Lai veicinātu veselīga uztura paradumu ieviešanu ikdienā, Liepājas pilsētas pašvaldība septembrī organizēs vairākas lekcijas un meistarklasi par veselīgu uzturu. Nodarbības vadīs uztura speciāliste Līga Jaunzema.

Pirmā bezmaksas lekcija “Pārtikas nepanesības un alerģijas” notiks 8. septembrī plkst. 12.00 Liepājas Olimpiskā centra Saules zālē. Nodarbībā tiks apskatīti jautājumi par alerģiju un nepanesību diagnostiku, ādas kopšanu, gremošanas trakta simptomu atvieglošanu, nepamatotu beztermiņa diētas ietekmi uz bērna augšanu u.c. tēmas, kā arī varēs veikt pārtikas provokācijas testu.

15. septembrī plkst. 11.00 Liepājas Olimpiskā centra Saules zālē ikviens interesents aicināts apmeklēt meistarklasi “Veselīgi našķi bērniem”. Meistarklases ietvaros paredzēta praktiska ēdienu gatavošana un veselīga bērna uztura principu pārrunāšana (cukura un sāls norma uzturā, uztura šķīvja principi, E piedevas). Vecāki uz meistarklasi var ierasties arī kopā ar bērniem.

Savukārt 22. septembrī plkst. 12.00 Liepājas Olimpiskā centra Saules zālē norisināsies vēl vienas veselīga uztura nodarbība ? “Uzturs un sports”. Uz šo lekciju īpaši aicinātas personas, kas uzsākušas vai plāno uzsākt sporta aktivitātes un vēlas uzzināt, kādam ir jābūt uzturam, veicot regulāru fizisko slodzi. Nodarbībā tiks pārrunāti jautājumi par uztura izvēli pirms un pēc treniņa, kilokaloriju apjomu, nepieciešamo šķidruma daudzumu ikdienā un sportojot, ikdienas sportotāju uzturvielu vajadzībām u.c.

Uz visām nodarbībām nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 28 612 877 (Līga) vai e-pastu [email protected]. Lekciju un meistarklašu ilgums ir divas stundas.

Lekcijas un meistarklases tiek finansētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.

Papildu informācija: Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļa, tālr. 63 404 747, e-pasts: [email protected].

Leave a Comment