Nogurdina un nepatīk kardio? Ir alternatīva! Tiekam pie sapņu ķermeņa

Mīšanās uz velotrenažiera vai skrejceliņa ar mūžam nemainīgo skatu – šī doma jau vien daudziem šķiet nogurdinoša… 

1. Samazini atpūtu starp piegājieniem

Ja tavs pamatuzdevums ir kļūt maksimāli spēcīgam, atpūtu starp piegājieniem norakstīt nedrīkst. Bet! Runājot par žāvēšanu, jāsaprot, ka dažkārt mēdz ciest spēka rādītāji. Atpūta jāsamazina līdz 60 sekundēm vai pat mazāk.

2. Lecamaukla

Lēkšanu ar lecamauklu izmanto bokseri – lai īstermiņā uzlabotu formu, kā arī veicinātu tauku procenta samazināšanos. Pēc daudzu treneru domām, tā lieliski uzlabo stāju.

3. Skriešana augšup 

Daudziem skriešana ir tikpat „jautra” nodarbe, kā, piemēram, zāles augšana. Kāpēc skriešana augšup? Pirmkārt jau tāpēc, ka tas ir krietni sarežģītāk. Turklāt, skrienot kalnā, gravitācijas spēks neļaus uzņemt maksimālo ātrumu, tādējādi, šāds skriešanas veids ir mazak traumatisks. Tu jau zini, ka nopietnākās traumas notiek, skrienot uz visu jaudu. Šāda 20 minūšu ilga skriešana izsūks no tevis visus spēkus, tādējādi garantēti sniegs lieliskus rezultātus!

4. Šis vingrojumu komplekss ir lieliska kardio alternatīva treniņa noslēgumā

Šim nolūkam liec lietā smagumus, kurus vari izspiest 10 reizes.

Vilkšana pie zoda x 5
Celšana pie krūtīm x 5
Spiešana stāvus x 5
Frontālie pietupieni x 5
Spiešana stāvus x 5

Atpūta 60-90 sek. Pavisam – 4 piegājieni.

5. Komandu sporta veidi 

Atminies dienas, kad vēl biji mazs… Soctīklu vietā: futbols, basketbols un volejbols – tie uzlabo augumu un dāvs neskaitāmas pozitīvas emocijas. Ja nu sasaukt mūžam aizņemto draugu pulku neizdodas, lieliska alternatīva ir lielais teniss. Šī sporta veida pamatā ir aerobā slodze, ka kalorijām liek sadegt krietni ātrāk. Teniss piemērots visiem, kas vēlas notievēt un uzlabot auguma aprises.

Avots:

Leave a Comment