No jūnija līdz septembrim Latvijā varētu aizliegt šo!

No šā gada 1. jūnija līdz 1. septembrim publiskos un izklaides svētku pasākumos Latvijā varētu aizliegt izmantot pirotehniskos izstrādājumus.

Partiju apvienības “Attīstībai/Par” deputāti Mārtiņš Šteins, Inese Voika, Dace Rukšāne-Ščipčinska, Vita Tērauda un Krista Baumane izstrādājuši grozījums Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā, ar kuriem paredzēts noteikt aizliegumu publiskos un izklaides svētku pasākumos izmantot pirotehniskos izstrādājumus no šā gada 1. jūnija līdz gada 1. septembrim.

Likuma izmaiņu autori norāda, ka Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteikts, ka regulējuma mērķis ir atbalsta sniegšana Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ šā bruņotā konflikta norises laikā, kā arī vispārēja atbalsta sniegšana Ukrainas sabiedrībai, raksta delfi.lv.

Lasi vēl: “Lukoil” izpildvadītājs miris pēc šamaņa veiktā pretpaģiru rituāla

“Lielākā daļa Ukrainas civiliedzīvotāji, kas ieradušies Latvijā no Ukrainas, ir personīgi piedzīvojuši kara šausmas, kas saistītas ar apšaudēm, raķešu triecieniem, ievainotajiem, mirušajiem. Tādējādi pastāv risks, ka publisko un izklaides svētku pasākumos salūta laikā, redzot un, dzirdot salūtu un tā izraisītos trokšņus, šādi cilvēki, kas piedzīvojuši kara šausmas, atkal var piedzīvot atkārtotu kara traumu. Tas nebūtu pieļaujams,” uzskata priekšlikuma autori.

Turpini lasīt tālāk

Leave a Comment