No jūlija atļaus tirgotājiem pārdot degvielu bez biopiedevas – ko tas mainīs degvielas cenās?

Valdības koalīcija konceptuāli vienojusies par risinājumu, kas atļautu tirgotājiem pārdot degvielu bez biopiedevas, pirmdien pēc valdību veidojošo politisko spēku sadarbības sanāksmes norādīja Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone.

Šāda iespēja tirgotājiem būtu paredzēta noteiktā termiņā – no šā gada 1.jūlija līdz 2023.gada beigām. Indriksone pauda, ka tas varētu samazināt degvielas cenu par 12 līdz 14 centiem litrā.

Vienlaikus degvielu varēs turpināt tirgot arī ar biopiedevu. Lai šo ieceri īstenotu, vēl jāsaņem skaidra atbilde no Eiropas Komisijas par iespējām uz laiku apturēt vides prasību ievērošanu šajā jautājumā, raksta apollo.lv.

Pēc politiķes sacītā, iepriekš gan Eiropas Komisija ir publicējusi informāciju, kas kā galveno prioritāti šajos apstākļos izceļ pārtikas nodrošināšanu cilvēkiem, ar ko var rasties problēmas cenu sadārdzinājuma dēļ.

EM parlamentārā sekretāre pauda, ka šāds atbalsts palīdzētu sabiedrībai vispārējas inflācijas apstākļos.

Lasi vēl: Miljonārs traucās uz 417 km/h; Bet vai viņš saņem sodu? Būsi šokēts!

Prasība par obligātu biodegvielas piejaukumu dīzeļdegvielai, kas sadārdzina degvielu, stājās spēkā šogad 1.aprīlī. EM valsts sekretāra vietnieks Edijs Šaicāns iepriekš skaidrojis, ka kopumā degvielas izmaksas mazumtirdzniecības gala cenā veido 40%. Biodegvielas pieaugums indikatīvi cenā veido desmit līdz 12 centus litrā, kas ir 5-6% no cenas.

COMMENTS

Leave a Comment