No 18.oktobra nepatīkamas izmaiņas skars sabiedriskos transportus un visus, kuri ar to pārvietojas

Latvijā no 11. oktobra izsludinot ārkārtējo situāciju ir noteikts, ka no 18. oktobra pilngadīgajiem, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, braukšanas maksas atvieglojumi netiks piemēroti, ziņo Satiksmes ministrija.

Noteikts, ka no 18.oktobra braukšanas maksas atvieglojumi pilngadīgām personām, kurām nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, netiks piemēroti maršrutos, ko nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs, kurš saņem dotāciju no valsts vai pašvaldību budžeta līdzekļiem, raksta apollo.lv

Lasi vēl: Izrādes laikā bojā gājis aktieris 37 gadus vecs aktieris; Viņš tika saspiests

Lai primāri nodrošinātu skolēnu, studentu un izglītības iestāžu mācībspēku nokļūšanu uz un no mācību iestādēm pasažieru skaits transportlīdzeklī paliek tāds pats, kā noteikts iepriekš – tas nedrīkst pārsniegt 80% no transportlīdzekļa ietilpības.

Pieturvietās ārpus reģionālās nozīmes maršrutu galapunktiem, ja nepieciešams uzņemt pasažierus, ietilpība noteikta 85% apmērā. Lai mazinātu epidemioloģiskos riskus, pārvadātājam ir jānodrošina regulāra transportlīdzekļa dezinfekcija un salona vēdināšana.

Noteikta arī obligāta prasība visiem, kuri pārvietojas ar sabiedrisko transportu – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment