No 1.marta atrodoties ŠEIT nevajadzēs lietot sejas maskas!

No šī gada 1. marta katra mācību iestāde varēs pati izlemt, vai 1.-3. klašu skolēniem valkāt sejas maskas, vai nē. Šādu lēmumu, izvērtējot epidemioloģisko situāciju, varēs pieņemt izglītības iestādes vadītājs sadarbībā ar izglītības iestādes padomi.

Lēmums attiecas arī uz interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības programmu audzēkņu nodarbībām iekštelpās.

Papildu tam tiem noteikts, ka izglītības procesā no 1. marta:

Turpinās izglītojamo un nodarbināto testēšana atbilstoši jau izstrādātajam algoritmam. Testēšana nenotiek pirmsskolu audzēkņiem,

Turpinās mācību telpu regulāra vēdināšana un citu epidemioloģisko vispārējo epidemioloģisko drošības prasību ievērošana (dezinfekcija, roku mazgāšana, nedrūzmēšanās, rekomendēta distances ievērošana),

Svītroti ierobežojumi par klašu nepārklāšanos, platību uz katru izglītojamo, grupu lielumu,

Līdz 2022. gada 31. martam noteikta prasība par vakcinācijas (vismaz primārās) vai pārslimošanas sertifikāta nepieciešamību izglītības programmu īstenošanā nodarbinātajiem, pakalpojumu sniedzējiem, bērnu uzraudzības pakalpojuma un pedagogu privātprakses pakalpojuma sniedzējiem.

Lasi vēl: Vai valdība tomēr mainīs lēmumu par ierobežojumu atcelšanu? ”Latvija pašlaik ir pašā pīķa augšgalā”

Par to, kādas izmaiņas izglītības procesā gaidāmas no 1. aprīļa un to, kāds pēc šī laika būs aktuālais algoritms masku lietošanai, testēšanai, vakcinācijas un sertifikātu nepieciešamībai darbiniekiem, atbildīgā ministrija plāno noteikt vēlāk.

COMMENTS

Leave a Comment