Nepatīkamais klimaktērija sindroms. Ļoti labi palīdz augu fitohormonii!


Lai ilgāk saglabātu jaunību un spētu turēties pretī visādām kaitēm, sievietēm pēc 45 gadu vecuma regulāri jāpapildina dzīvības procesiem svarīgie elementi – sieviešu dzimumhormoni. Par laimi, pati daba ir parūpējusies, lai to avots vienmēr būtu pieejams.

Ir virkne augu, kas satur īpašus fitohormonus, kas ir ļoti tuvi dabiskajiem estrogēniem. Vajadzību pēc tiem var apmierināt, piemēram, izdzerot dienā trīs tasītes tējas, kas pagatavota no liepu ziediem un dažiem selerijas zariņiem. Estrogēnu veidošanos organismā palielina kokteilis, kas pagatavots no 150 g svaigi spiestas burkānu sulas un 50 g saldā krējuma. Dzert šo dzērienu katru dienu nav nepieciešams – pietiks ar 10 dienu ilgu kursu katru mēnesi.

Speciālisti iesaka reizi pusgadā vienu mēnesi lietot aptiekā nopērkamo arālijas tinktūru: pa 30-40 pilieniem 2-3 reizes dienā pirms ēšanas. Aizvadītajā gadsimtā, kad arālijas tinktūra un tēja bija angļu lēdiju nacionālais dzēriens, klimakss viņām nesagādāja nekādas nepatīkamas sajūtas. Tiesa, ne visām sievietēm šis līdzeklis ir piemērots. To nav ieteicams lietot, ja ir paaugstināta nervu uzbudinātība, bezmiegs un hipertonija. Minētajos gadījumos ir ieteicami sekojoši dzērieni:

* Sajauc plūškoka ziedus, trūkumzālītes un trejkrāsu vijolītes lakstus, anīsa augļus, blaktenes un lakricas saknes, krūkļa mizu, kliņģerīšu un kaķsierīšu ziedus. Visas sastāvdaļas, izņemot kaķsierīšu ziedus, ņem pa 3 daļām, kaķsierītes ņem 2 daļas. Sagatavoto maisījumu, ieber termosā, aplej ar vārošu ūdeni, vairākas stundas nostādina un dzer pa malkam 2 glāzes dienā. Kurss – 10 dienas.

* Vienu ēdamkaroti asinssārtās vilkābeles augļus vai augļus kopā ar ziediem aplej ar glāzi vāroša ūdens, 2 stundas nostādina siltā vietā (vislabāk termosā) un dzer pa glāzei 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Kurss – 15 dienas.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment