Neparastais skuju ievārījums pret virkni kaitēm

No skujkoku (priedes, baltegles, egles) dzinumiem iespējams pagatavot ļoti aromātisku un veselīgu ievārījumu. 

  • Ņemiet 1 kg jauno dzinumu un vāriet tos 3 litros ūdens, līdz paliek aptuveni 1 litrs  šķidruma. Pēc tam nokāsiet un atdzisušajam novārījumam pievienojiet 1 kg medus un 10 g propolisa šķīduma spirtā. Visu uzkarsējiet līdz 45 grādu temperatūrai, tad atdzesējiet un sapildiet pudelēs. Ārstniecisko ievārījumu uzglabājiet vēsā vietā. To var lietot slimības gadījumā pa vienai tējkarotei trīs reizes dienā, vēlams pirms ēšanas.

Šis ļoti senais līdzeklis pret slimībām un saaukstēšanos gan bērniem, gan pieaugušajiem palīdz tik pat labi (pat vēl labāk) kā dārgie aptiekā nopērkamie sīrupi. Skuju ievārījums pazemina ķermeņa temperatūru (ļoti laba alternatīva populārajām avenēm) un veicina ātrāku elpceļu attīrīšanos. Iemesls, kādēļ skujkokiem ir tik laba iedarbība uz cilvēka veselību – skujās ir augsts fitoncīdu saturs.

Bērniem saaukstēšanās gadījumā ārīgi var izmantot arī no skujām un medus pagatavotus plācenīšus.

  • Egļu skujas samaliet gaļas maļamajā mašīnā. Ar šo masu līdz pusei sapilda puslitra burciņu, pielieciet klāt divas ēdamkarotes dabīga medus – visu rūpīgi samaisiet. Iegūto maisījumu uzziediet virsū auduma salvetei un uz divām stundām lieciet to virsū kā kompresi uz krūtīm vai deguna. Komprese kalpos ne tikai kā sildošs preparāts, bet arī aromterapija, jo tās laikā slimniekam ir iespēja ieelpot skuju aromātu.

Leave a Comment