Nemet ārā sīpola mizas! Labas veselībai, ne tikai Lieldienu olām

To, ka sīpols spēj ārstēt, zina visi. Pietiek saaukstēties vai sākt šķaudīt, tas tiek ņemts un mizots kā pirmās zāles. Bet mizas – izmestas atkritumos. Tikai retais zina, ka sīpolu mizas kopš seniem laikiem tautas medicīnā izmantotas kā ļoti vērtīga ārstnieciska izejviela, kas palīdz dažādos gadījumos.

Palīdzība asinsvadiem
Sīpolu mizu novārījums, uzlējums, izvilkums spirtā palīdz pret hipertoniju un novērš aterosklerozes, insulta attīstību. Aterosklerozes ārstēšanai un profilaksei lieto mizu izvilkumu.

* Divas ēdamkarotes izžāvētu sasmalcinātu mizu aplej ar 100 ml degvīna, nedēļu nostādina, tad izkāš. Lieto pa 20 pilieniem ēdamkarotē nerafinētās saulespuķu eļļas 3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Ārstēšanās kurss – 14 dienas. Pēc 10 dienu pārtraukuma kursu atkārto.

Ikgadēja sīpolu mizu terapija uz ilgu laiku atbīdīs vecumu. Turklāt šis līdzeklis ne tikai palīdz asinsvadiem, bet arī attīra visu organismu.

Varikoze un hemoroīdi
Vēnu slimības ir viena no mūsdienu lielākajām nelaimēm. Taču arī to ārstēšanai var pagatavot zāles no sīpolu mizām.

* Pret vēnu varikozi 2 ēdamkarotes sasmalcinātu mizu aplej ar 100 ml degvīna, nedēļu nostādina, tad izkāš. Lieto pa 20–30 pilieniem 2–3 reizes dienā pusstundu pirms ēšanas. Kurss – 2 nedēļas.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment