Nekad šādi nedariet bēru laikā. Jūs sev nezinot varat piesaistīt nāvi

Nekad nedariet to, atvadoties no miruša cilvēka.

Daudzus simtus gadu ar bērēm ir saistītas māņticības, un tiek uzskatīts, ka to novārtā atstāšana var apdraudēt jūs un atstāt briesmīgas sekas. Mēs esam apkopojuši visbiežāk dzirdētos uzskatus, kas saistīti ar šo svēto rituālu.

Mirušā cilvēka radiniekiem jāņem vērā daudzi punkti. Varbūt visbiežāk sastopamā zīme ir saistīta ar spoguļiem.

Tūlīt pēc nāves mirušā cilvēka mājā ir jāpārklāj visas spoguļa virsmas ar necaurspīdīgu drānu. Saskaņā ar leģendu tas ir nepieciešams, lai mirušā dvēsele pēcnāves vietā ”neiekristu” spoguļu pasaulē un spētu pamest savu ķermeni. Četrdesmit dienas spoguļi netiek atvērti, jo visu šo laiku gars atrodas savās dzimtajās vietās.

Vēl viens plaši pazīstams paradums, kas novērots pat ateistiskos padomju laikos, ir egles zaru nolikšana pie mājas sliekšņa. Tas ir nepieciešams, lai radinieki un draugi, kuri ieradušies godināt piemiņu, nenestu nāvi savās mājās.

Pastāv uzskats, ka mirušo nedrīkst atstāt vienu, ne tikai mājā, bet pat telpā. Vēlams, lai kāds pastāvīgi atrastos zārka tuvumā. Galu galā mirušā dvēselei ir nepieciešams lūgšanu atbalsts, tāpēc jums ir jālasa psalmi un lūgšanas netālu no kapa.

Bet tas vēl nav viss!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

COMMENTS

Leave a Comment