Nekad nedari šīs lietas, atvadoties no miruša cilvēka. Tas var piesaistīt nāvi tavu mājinieku vidū

Simtiem gadu pastāv ar bērēm saistītas pazīmes, un tiek uzskatīts, ka to neievērošana var izraisīt briesmīgas sekas. Esam apkopojuši visbiežāk sastopamos uzskatus un ticējumus, kas saistīti ar šo sakrālo rituālu un ir noteikti jāņem vērā.

Ir daudz momentu, kas jāievēro mirušā radiniekiem. Iespējams, visbiežāk sastopamā zīme ir saistīta ar spoguļiem.

Uzreiz pēc tuvinieka nāves mirušā mājoklī ir jāpārklāj visas spoguļa virsmas ar necaurspīdīgu drānu. Saskaņā ar ticējumu tas ir nepieciešams, lai mirušā dvēsele aizsaules vietā nenonāktu spoguļu pasaulē un neaizsauktu tajā pasaulē kādu no tuviniekiem.. Četrdesmit dienas pēc tuvinieka nāves spoguļus nedrīkst atklāt, jo visu šo laiku mirušā gars atrodas tam pazīstamās vietās.

Vēl viens plaši pazīstams ieradums, kas tika ievērots patateistiskajos padomju laikos, ir egles zaru nolikšana pie mirušā mājokļa sliekšņa. Tas ir nepieciešams, lai radinieki un draugi, kuri ieradušies godināt aizgājēja piemiņu, neaizvestu nāvi līdzi uz savām mājām.

Pastāv uzskats, ka mirušo nedrīkst atstāt vienu ne tikai mājoklī, bet pat atsevišķā telpā. Vēlams, lai kāds pastāvīgi atrastos zārka tuvumā. Galu galā mirušā dvēselei ir nepieciešams lūgšanu atbalsts, tāpēc blakus zārkam ir jālasa psalmi un lūgšanas.

Mēbele, uz kuras atradās zārks, jāapgriež otrādi, kad zārku aizved uz kapsētu. Tu to vari to novietot atpakaļ tikai pēc diennakts. Ja tu to šo norādi neņem vērā, mirušais var atgriezties gara formā, neatrodot mieru debesīs un biedējot dzīvos.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos faktorus, kas jāņem vērā

Leave a Comment