Nedēļas nogalē notiks noslēdzošie Ģimenes sporta dienas pasākumi 2018.gadā

Sestdiena, 15.septembris

10.45-14.00, Akmensdārzs

16.00-19.15, Ziedoņdārzs

Svētdiena, 16.septembris

10.45-14.00, Viesturdārzs

16.00-19.15, Uzvaras parks

Rīgas domes Labklājības departaments projekta “Mēs par veselīgu Rīgu!” ietvaros aicina ikvienu piedalīties Ģimenes sporta dienu septembra pasākumos, kas būs šī gada noslēdzošie pasākumi. Ģimenes sporta dienas turpināsies 2019.gada vasarā, kad tiek plānoti vēl 20 pasākumi dažādos Rīgas parkos un aktīvās atpūtas vietās.

Ģimenes sporta dienas ir iespēja aktīvi pavadīt laiku, piedaloties 10 dažādās sportiskās disciplīnās. Visas aktivitātes ir bez maksas un neprasa iepriekšēju sagatavošanos, tajās var piedalīties ikviens, neatkarīgi no vecuma un fiziskā sagatavotības līmeņa. Ģimenes sporta dienās bērni kopā ar vecākiem var izmēģināt regbija spēles metienus, iziet florbola šķēršļu joslu, sacensties frisbija/lidojošā šķīvīša distancē, uzspēlēt neparasto badmintonu vai vārdu volejbolu. Aktīvākie Ģimenes sporta dienu dalībnieki saņems piemiņas balvas un Sportiskākās ģimenes titulu.

Ģimenes sporta dienu aktivitātes pārrauga un skaidro klīnikas “Piramīda” un biedrības “Veselībai un attīstībai” sporta speciālisti. Pasākuma norises vietā ikvienam Ģimenes sporta dienu dalībniekam tiek izsniegts arī visu aktivitāšu apraksts, lai sportiskās aktivitātes varētu izpildīt arī savā brīvajā laikā kopā ar draugiem vai ģimenes locekļiem. Informācija par sporta dienu aktivitātēm ir pieejama klīnikas “Piramīda” mājaslapā un aktuālajai informācijai var sekot līdzi mājaslapās www.veseligsridzinieks.lv un www.piramida.lv un Facebook kontos: Veselīgs rīdzinieks un Klīnika Piramīda.

Ģimenes sporta dienu ietvaros norisinās “Lecamauklu čempionāts”, kurā sacenšas visi sporta dienu dalībnieki. Lēcieni tiek veikti ar laika kontroli un pašreizējais rekords ir 170 lēcieni minūtē pieaugušajiem un 82 lēcieni pusminūtē bērniem. Lecamauklu čempionāts turpināsies arī 2019.gada vasarā, kad noslēdzošajā pasākumā tiks paziņoti arī Lecamauklu čempionāta uzvarētāji. Šajā disciplīnā lēcienus skaita un laika kontroli veic Latvijas olimpietis Kristaps Zvejnieks, kas katram dalībniekam atrod piemērotu uzmundrinājumu vai ieteikumu.

Ģimenes sporta dienām ir olimpiska devīze – GALVENAIS IR PIEDALĪTIES! Vēlēšanās aktīvi un interesanti pavadīt kopīgo laiku ar ģimeni ir galvenie priekšnoteikumi, lai piedalītos Ģimenes sporta dienās.

Sīkāka informācija par ģimenes sporta dienām un citām projekta aktivitātēm pieejama mājas lapā www.veseligsridzinieks.lv

Ģimenes sporta dienas tiek īstenotas Eiropas Savienības Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2./16/I/021 “Mēs par veselīgu Rīgu – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi!” ietvaros”. Projekta mērķis ir organizēt izglītojošus un veselību veicinošus publiskos pasākumus Rīgas pašvaldības teritorijā.

Leave a Comment