Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ar skaļu paziņojumu vēršas pie cilvēkiem

Saistībā ar strauju Covid-19 saslimstības pieaugumu un prognozēm par tā turpināšanos NMPD vēlas brīdināt cilvēkus par izmaiņām. 

Kā skaidroja VM, paaugstināts gatavības stāvoklis nozīmē, ka nozarē pieejamie personāla, materiāltehniskie vai citi iesaistāmie resursi ir nepietiekami, lai, turpinot slimnīcu darbu ikdienas režīmā, nodrošinātu visu nepieciešamo reaģēšanas pasākumu veikšanu, raksta delfi.lv

Lasi vēl: Iemesls, kāpēc šis vīrietis dzīvo ar 7 seksa lellēm, ir dīvaināks, nekā tev šķiet…

Līdz ar to Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) veiks rūpīgu izsaukumu prioritizēšanu atbilstoši esošajiem rīcības algoritmiem, savukārt slimnīcām prioritāri ārstniecība jānodrošina neatliekamiem, akūtiem un Covid-19 pacientiem. NMPD pacientus nogādās stacionārā atbilstoši valstī noteiktajam hospitalizācijas plānam.

Slimnīcu pienākums ir sniegt palīdzību visiem pacientiem, kas minētās iestādes uzņemšanas nodaļā nogādāti ar NMPD brigādēm vai ieradušies paši. Lai to nodrošinātu, slimnīcas nepieciešamības gadījumā pārplāno plānveida stacionāro un dienas stacionāra pakalpojumu sniegšanu.

Ja viss ies no rāmjiem NMPD ir gatavi šādi rīkoties – lasi tālāk

Leave a Comment