Nauda un vēl 7 lietas, ko nav ieteicams dāvināt, sagaidot jauno 2022.gadu. Ielāgo, citādi vari iedzīvoties nepatikšanās

Pēc tradīcijas vecā gada izskaņā ir ierasts savstarpēji pasniegt dāvanas. Kāds par tām domā ilgi pirms Vecgada vakara, kāds atceras vien dienu iepriekš, bet radi, draugi un paziņas noteikti nepaliek bez dāvanām vai sirsnīgām veltēm.

Šajā rakstā mēs tev pastāstīsim, kādas lietas nedrīkst dāvināt tuviniekiem un draugiem, sagaidot jauno gadu, izskatīsim labo un slikto dāvanu sarakstu. 2022.gadā, kad  saskaņā ar zodiaku valdīs Melnais ūdens tīģeris, ir daži noteikumi un ticējumi attiecībā uz dāvanām, lai gada simbols būtu apmierināts, bet pēc tam nestu tikai veiksmi visa gada garumā.

Ko novērtē gada patrons?
2. Populārāko dāvanu saraksts
2.1. Nauda
2.2 Pulkstenis
2.3 Dvielis
2.4 Sveces
2.5 Čības
2.6 Zeķes
2.7 Spogulis
2.8 Ziedi

Vispirms tev vajadzētu uzzināt, kas visvairāk patīk un ko novērtē nākamā gada simbols – Melnais tīģeris. Šīs zināšanas palīdzēs atrast īsto dāvanu saviem ģimenes locekļiem: mammai, tētim, vectēvam, vecmāmiņai, māsai, brālim sievai vai vīram.

Izvēloties dāvanu, jāievēro šādi principi:

Cena – kvalitāte. Vai var dāvināt dārgas lietas, sagaidot 2022. gadu?  Protams, it īpaši, ja dāvana ir paredzēta kādam tuvam cilvēkam. Ja vēlies sagādāt prieku un pārsteigumu savam vīram, sievai vai vecākiem, pērc jebkuru dārgu dāvanu, gada simbols Melnais tīģeris pret to neiebilst. Tomēr pievērs uzmanību kvalitātei –  iegādātajai precei jābūt nevainojamai, neatkarīgi no tā, vai tas ir viedtālrunis vai rotaslietas.

Racionalitāte. Tiek uzskatīts, ka tīģeris ir ļoti praktisks, viltīgs un racionāls dzīvnieks: nedrīkst dāvāt bezjēdzīgus niekus –  gada simbols ir pret to. Piemēram, smaržu vai tualetes ūdens dāvināšana tiek uzskatīta par sliktu toni, atturieties no šādas dāvanas, jo īpaši tāpēc, ka tu, visticamāk, nespēsi uzminēt, kāds aromāts patīk otram cilvēkam.

Ērtības. Tīģeris ir veikls un spēcīgs dzīvnieks. Pievērs tam uzmanību, piemēram, ja vēlies saviem mīļajiem uzdāvināt apģērbu – izvēlies tādas lietas, kas ļauj brīvi kustēties. Piemēram, treniņtērps ir lieliska dāvana.

Kādas dāvanas nedrīkst pasniegt gaidāmajā Melnā tīģera gadā? Aplūkosim šo jautājumu sīkāk:

Nauda
Vai var vai nevar dāvināt naudu jaunajā 2022. gadā? Tiek uzskatīts, ka naudas dāvāšana ir slikts tonis. Tas attiecas ne tikai uz jauno gadu, bet arī uz jebkuriem citiem svētkiem. Bet – ja cilvēks, kuru tu vēlies apdāvināt, lūdz netērēt naudu dāvanai un labāk iedot viņam naudu, tad viss ir kārtībā.

Jāmin, ka ne vienmēr pietiek laika dāvanas izvēlei, tāpēc iegādājies skaistu aploksni ar gada simbolu un kā velti pasniedz naudu. Visi būs priecīgi! Laba alternatīva būs arī dāvanu karte.

Pulkstenis
Vai jaunajā gadā var dāvināt pulksteni? Jau izsenis ir pieņemts, ka nedrīkst dāvināt pulksteni, lai kādi svētki tiktu svinēti. Kas šajā ziņā ir  tik neparasts un mistisks?

Mūsu senči uzskatīja, ka pulksteņi “zog” cilvēkiem laiku. Tā sagadījās, ka daudzu gadsimtu gaitā pulksteņi cilvēku apziņā ir ieguvuši laika pārvaldīšanas spēku. Loģika ir skaidra: šis ir tāds priekšmets, kas skaita tavu laiku minūti pēc minūtes –  šādi pulkstenis arī kļuva par laika “zagli”.

Mūsdienās teju ikviens izbauda daudzās civilizācijas priekšrocības, izmanto daudz viedierīču, taču nav zuduši seni māņticīgi ieradumi un spekulācijas. Jaunā paaudze par ticējumiem nedomā un nezina no kurienes tie radušies, bet ģenētikas līmenī ir izveidojies priekšstats, ko var dāvināt, bet ko ne.

Lasi vēl: Komā guļoša Covid-19 inficējusies sieviete laiž pasaulē mazuli: ”Mēs domājām, ka mamma neizdzīvos”

Tu, protams, vari ignorēt šos ticējumus un uzskatīt tās par māņticību, nepievērst tām uzmanību un bez pārdomām uzdāvināt pulksteni kādam jaunam cilvēkam. Bet viņš savukārt var būt indivīds, kas vadās pēc ticējumiem. Labākajā gadījumā viņš pateiks tev paldies un noglabās pulksteni kādā tumšā kaktā. Tu taču noteikti nevēlies, lai tā notiktu.

Padoms. Kā tu jau saprati,  pulksteni jaunajā gadā dāvināt nedrīkst. Bet – ja tiešām vēlies uzdāvināt pulksteni, ļauj cilvēkam, kam dāvana adresēta, iedot simbolisku samaksu, piemēram, dažus centus. Šajā gadījumā ir tā, it kā tu pulksteni nevis dāvā, bet pārdod, tāpēc ticējumi šeit vairs nedarbojas.

Nākamos priekšmetus ļoti bieži izvēlas kā Ziemassvētku dāvanas

Turpinājumu lasiet tālāk

COMMENTS

Leave a Comment