Nacionālais veselības dienests vēršas pie visiem iedzīvotājiem saistībā ar Covid-19 sertifikātiem

Šā gada 15. februārī stāsies spēkā Latvijas noteiktie Covid-19 vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņi, tāpēc Nacionālais veselības dienests  aicina iedzīvotājus neatlikt un jau šobrīd pārbaudīt sava vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņu, kā arī nepieciešamības gadījumā veikt balstvakcināciju, portālu “Delfi” informēja NVD.

NVD atgādina, ka vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņu var aprēķināt, apskatot sertifikātā pilnajā versijā (PDF formātā) norādīto “Vakcinācijas datumu” jeb datumu, kad tika saņemta pēdējā pote.

Vakcinācijas sertifikāts ir derīgs deviņus mēnešus pēc primārās vakcinācijas kursa pabeigšanas, ja ir saņemtas “Vaxzevria” (“AstraZeneca”), “Spikevax” (“Moderna”), “Comirnaty” (“Pfizer”-“BioNTech”) vakcīnas, savukārt, ja ir saņemta “Janssen” (“Johnson&Johnson”) vakcīna – piecus mēnešus.

Lasi vēl: Indiešu pusaudzis, kas prognozēja pandēmiju, nācis klajā ar jaunu pareģojumu šim gadam. Vai varam gaidīt pozitīvas pārmaiņas?

No 15. februāra, skenējot sertifikātu QR kodus pakalpojumu saņemšanas vietās un citviet, derīgie sertifikāti uzrādīsies zaļā krāsā, savukārt tie, kuriem būs beidzies derīguma termiņš – sarkanā, ar paziņojumu, ka sertifikāts nav derīgs, raksta delfi.lv

Ir gadījumi, kad vakcinācijas sertifikātam nav noteikts derīguma termiņš un balstvakcīnas saņemšana nav obligāta. Piemēram, ja iedzīvotājs pārslimoja Covid-19 un pēc tam saņēma divas vakcīnas devas. Informāciju par visiem gadījumiem un derīguma termiņiem iedzīvotāji var noskaidrot NVD tīmekļvietnes sadaļā “Iedzīvotājiem” – “Digitālais Covid-19 sertifikāts” – “Vakcinācijas sertifikāta derīguma termiņš” vai zvanot uz informatīvo tālruni 8989.

Lūk, kas vēl svarīgs notiks pēc 15.februāra – lasi tālāk

COMMENTS

Leave a Comment