Mūžībā devusies profesore, kurai pat ir piešķirts ordenis ar rubīniem

Trešdien 82 gadu vecumā mūžībā devusies Daugavpils Universitātes profesore, Goda daugavpiliete Ludmila Timoščenko, informēja pašvaldībā.

Timoščenko dzimusi 1939.gada 15.augustā Orlas apgabalā. Otrā pasaules kara šausmas viņa ar ģimeni izcieta vairākās koncentrācijas nometnēs, taču, par spīti tur iedragātajai veselībai, 1965.gadā pabeidza Daugavpils Pedagoģisko institūtu (DPI) un pēc neatlaidīgiem pūliņiem 1994.gadā ieguva habilitētās doktores grādu.

Pedagoģiskajai darbībai viņa veltīja vairāk nekā 50 dzīves gadus, lielākā daļa no tiem aizvadīta Daugavpilī.

Vairāk nekā 200 profesores publikācijas, tajā skaitā vairāki desmiti grāmatu un monogrāfiju, daudzas mācību grāmatas, rakstu krājumi, zinātnisko konferenču tēzes, avīžu un žurnālu publikācijas tulkotas daudzās pasaules valodās, raksta jauns.lv

Lasi vēl: Mūžībā devies arī Latvijā zināmais žurnālists un TV raidījuma vadītājs

Laikā no 1970. līdz 1992.gadam viņa bija Daugavpils skolotāju un studentu kluba “Fakel” vadītāja un kopā ar studentiem rūpējās par bērniem-bāreņiem.

Laikā no 1972. līdz 1985.gadam Timoščenko bija DPI Pedagoģiskās biedrības priekšsēdētāja vietniece, savukārt no 1986. līdz 1991.gadam – Daugavpils Pedagogu biedrības priekšsēdētāja.

No 1988.gada viņa bija Nepilngadīgo nacistiskajā režīmā cietušo biedrības vadītāja. Profesore Daugavpils Universitātes muzejam uzdāvinājusi ābeču kolekciju.

COMMENTS

Leave a Comment