Mūžībā devies izcils latviešu ārsts

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca pavēstījusi, ka 30. oktobrī mūžībā devās izcilais sirds ķirurgs Jānis Volkolakovs.

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca vēsta, ka Dr. Volkolakovs savu talantu visspilgtāk apliecināja koronāro sirds slimību operācijās un sirds vārstuļu saslimšanu mazinvazīvā ķirurģiskā ārstēšanā, ziņo nra.lv

Lasi vēl: Fantastiska veiksme pārņems šīs 3 zodiaka zīmes; novembris mainīs jūsu dzīvi

“Jānis Volkolakovs ir viens no mazinvazīvās sirds ķirurģijas pamatlicējiem Latvijā un ir saņēmis Latvijas Zinātņu akadēmijas, a/s “Latvijas Gāzes” un Rīgas Tehniskās universitātes balvas par sasniegumiem kardioķirurģijā.”
Sirds ķirurģija bija Jāņa Volkolakovs dzīves aicinājums, kā viņš pats teica: “Paņemot rokā skalpeli, es kļūstu cits cilvēks, operāciju zālē es jūtos kā oāzē, operējot es esmu laimīgs.”

Jānis Volkolakovs dzimis 1970. gada 4. jūlijā acu ārstes Rasmas un sirds ķirurģijas profesora Jāņa Volkolākovu ģimenē. Pēc mācībām Rīgas 50. vidusskolā viņš sekoja ģimenes tradīcijām un par savu dzīves ceļu izvēlējās medicīnu, 1994. gadā iegūstot ārsta grādu Latvijas Medicīnas akadēmijā.

Pēc tam sekoja rezidentūra P. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā sirds ķirurģijas specialitātē. 1999. gadā viņš piepulcējās P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centra sirds ķirurgu saimei.

Dr. Volkolakovs turpināja papildināt savas zināšanas arī ārvalstīs – sirds ķirurģijas klīnikās Nīderlandē Catharina Ziekenhuis, ASV Bryn Mawr Hospital un Stanford University Medical Center. Turpmākājos gados Jānis dāsni dalījās uzkrātajā pieredzē, palīdzot pilnveidoties citiem kolēģiem.

Dr. Jānis Volkolakovs paliks mūsu atmiņā kā ļoti sirsnīgs, atsaucīgs un pacientu mīlēts kolēģis.

“Izsakām visdziļāko līdzjūtību un esam kopā ar Jāņa Volkolakova ģimeni, piederīgajiem, draugiem un kolēģiem, viņu pāragri mūžībā pavadot.
Sit tibi terra levis!”, raksta nra.lv

Leave a Comment